GRATULERTE OBAMA: Statsminister Jens Stoltenberg gratulerer USAs president Barack Obama med Nobels Fredpris. (Foto: Statsministerens kontor)
GRATULERTE OBAMA: Statsminister Jens Stoltenberg gratulerer USAs president Barack Obama med Nobels Fredpris. (Foto: Statsministerens kontor)

– Obama gleder seg

Jens Stoltenberg ringte Barack Obama og gratulerte med fredsprisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barack Obama ble tildelt Nobels fredspris for 2009. Stoltenberg slo på tråden til sin amerikanske kollega og gratulerte med hederen.

– I samtalen med Obama gratulerte jeg med tildelingen, og jeg sa at Norge er enig i at vi må møte de globale utfordringene sammen. Vi snakket blant annet om å følge opp felles synspunkter når det gjelder FN, klimaforandringer og nedrustning, sier Stoltenberg.

Når det gjelder selve besøket forbereder politiet seg på at Obama skal snu hovedstaden på hodet.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt legger ikke skjul på at sikkerheten rundt den amerikanske presidenten blir en utfordring.

– Men vi har hatt Bill Clinton her før så dette skal vi klare, sier Gjengedal til TV 2 Nyhetene.

TV 2s krimekspert Johnny Brenna sier sikkerheten rundt Obama vil være på topp under Oslo-besøket i desember.

– Politiet har en høy trusselvurdering – selvfølgelig – det er jo den amerikanske presidenten. Vi husker hvordan det har vært tidligere når amerikanske presidenter har vært her. Da er det høyeste vurdering. I 1999 da Clinton var her sveiset man igjen kumlokk, det var politifolk nede i kloakken og det var helikoptre i luften, sier Brenna.

Les også: Obama kommenterer Nobelprisen