Berit Kjøll. ( © TV 2)
Berit Kjøll. ( © TV 2)

Staten sponser Kjølls PR-regning

Nærings- og handelsdepartementet dekker kr. 375.000 av PR-regningen til tidligere styremedlem i Aker Holding AS, Berit Kjøll.

Det opplyser departementet i en pressemelding torsdag. Dermed betaler skattebetalerne haleve PR-regningen Kjøll satt igjen med etter oppstyret rundt Aker-saken.

Leide inn PR-hjelp

Berit Kjøll leide inn PR-rådgivere i forbindelse med transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions våren 2008. PR-regningen var blant utgiftene hun krevde refundert fra staten.

– Etter en samlet vurdering har departementet besluttet å dekke en del av kostnadene til kommunikasjonsfaglig bistand, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

– I denne saken havnet Kjøll i en krevende situasjon, og hadde ingen organisasjon i ryggen slik de andre aktørene hadde, sier Brustad.

Skal ikke bli noen vane

Brustad er klar på at Kjøll ikke har hatt grunnlag for å anta at departementet skulle dekke regningen ettersom dette ikke var avklart på forhånd.

– Det er derfor en totalvurdering som ligger til grunn for departementets beslutning om delvis dekning av kostnadene.

Sylvia Brustad presiserer at det ikek skal bli flere PR-smeller for statskassen i fremtidn, og understreker at dette skal ikke skape presedens for at staten dekker kostnader knyttet til styreverv.