Helse  og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen serverte hvite løgner til pressen da de spurte om hans framtid som minister. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Helse og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen serverte hvite løgner til pressen da de spurte om hans framtid som minister. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Hanssen ber om tilgivelse for løgn

Fryktet vanskelige spørsmål hvis han var ærlig om jobb-beslutningen.

Bjarne Håkon Hanssen trakk seg overraskende fra Helseministerposten torsdag.

– Er ikke dedikert nok

– Jeg føler jeg trenger en pause. Jeg kjenner at jeg ikke er hundre prosent dediktert til å være statsråd, og det må man være hvis man skal ha denne jobben. Nå håper jeg jobben går til en som er hundre prosent gira på jobben, sier Hanssen til TV 2.

Les også: – Underlig at Hanssen trakk seg

Jeg ber om en siste tilgivelse for at det har vært noen hvite løgner de siste ukene.

– Du har flere ganger sagt du vil fortsette i jobben. Hvorfor har du løyet om det?

Det er en forferdelig vanskelig situasjon, fordi jeg møter så mange mennesker hele tiden som spør om jeg skal fortsette. Jeg kan selvfølgelig velge å si at det har jeg ingen kommentar til, men nå kjenner jeg dere (journalister, red.anm) så godt at jeg vet det er innledningen til en masse oppfølgingsspørsmål, og så roter man seg fort opp i en situasjon som sikkert kunne vært håndtert bedre, sier Hanssen.

– Jeg ber om en siste tilgivelse for at det har vært noen hvite løgner de siste ukene, sier han.

Les også: – Den viktigste ministeren for rusomsorgen noensinne

SE HELE INTERVJUET I VIDEOVINDUET OVER.

Vil prøve seg i næringslivet

Nå vil Hanssen forsøke å gjøre en karriære i det private næringslivet.

– Jeg har jobbet i det offentlige hele livet. (...) Jeg har vært en stor «pengebruker», og jeg vet at verdier må skapes før de kan brukes, så jeg er trigget av å komme meg over i næringslivet og lære av det. Kanskje kan jeg lære dem noe også, sier Hanssen.

Utelukker ikke comeback

Hansen avviser ikke et politisk comeback i framtiden.

– Jeg er et politisk dyr, så det er vanskelig for meg å se for meg at jeg ikke skal gjøre noe med politikk senere, sier Hanssen som først og fremst sier han er lettet over å offentliggjøre beslutningen.

– Jeg gleder meg mer til det som kommer, enn at jeg er lei meg for det som er avluttet, sier han.

Bjarne Håkon Hanssen har jobbet som politiker på heltid i 18 år. Han var landbruksminister fra 2000 til 2001, arbeids- og inkluderingsminister fra 2005 til 2008 og helseminister fra 2008.

Les også: Bjarne Håkon Hanssen går av som statsråd