INGEN ENDRING: Folkeaksjonen ny Rovdyrpolitikk er skuffet over at regjeringen viderfører politikken. (Foto: TV 2)
INGEN ENDRING: Folkeaksjonen ny Rovdyrpolitikk er skuffet over at regjeringen viderfører politikken. (Foto: TV 2)

Skuffet over uforandret rovdyrpolitikk

Rovdyrpolitikken skal i hovedsak videreføres, heter det i den nye regjeringserklæringen.

Onsdag er det skuffelse hos den landsomfattende Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.

– Konfliktnivået henger nøye sammen med bestanden. Hvis den nye regjeringen vil videreføre de samme bestandsmålene, så blir konfliktene med på lasset, sier leder Åsmund Ystad i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.

Hva synes du om regjeringens rovdyrpolitikk? Si din mening her!

Resultatet av regjeringens forhandlinger er at det fremdeles skal finnes ulv i norsk fauna, og at jerv- og bjørnebestanden skal utredes nøye de neste to årene.

Det skal iverksettes mer effektive uttak av skadedyr og jegere skal få betalt for å ta ut skadedyr som ulv og bjørn. Det skal også etableres bedre erstatningsordninger for bønder som mister dyr.

LES OGSÅ : Regjeringen la fram Soria Moria 2

– Folk blir ikke tatt på alvor

I valgkampen gikk Senterpartiets landbruksminister Lars Peder Brekk ut med klar beskjed til velgerne om at det er uaktuelt å delta i regjering dersom det ikke blir en kursendring i rovdyrpolitikken.

LES OGSÅ: Miljøvernerne raser mot Sps forslag om å utrydde ulven

– Hvis de som har gått til valg for å forbedre politikken svikter, er det fordi folk ikke blir tatt på alvor, mener Ystad.

Nei til ulvestamme i Norge

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk er en landsdekkende organisasjon med formål å få Stortinget til å endre dagens rovdyrpolitikk. Organisasjonen er partipolitisk nøytral og uavhengig.

Organisasjonen vil blant annet underlegge rovdyrforvaltningen til lokal styring, den vil fjerne rovdyr raskt og effektiv ved truende situasjoner, og sier nei til fast ulvestamme i Norge.