Frps partileder Siv Jensen mener Norge har råd til både skattelette og opprusting av eldreomsorgen. (Foto: TV 2)
Frps partileder Siv Jensen mener Norge har råd til både skattelette og opprusting av eldreomsorgen. (Foto: TV 2)

– Ingen innstramming i asylpolitikken

Siv Jensen og resten av opposisjonen er ikke imponert over Soria Moria II.

Fremskrittsparti-leder Siv Jensen er særlig misfornøyd med at regjeringen snakker om innstramming i asylpolitikken, noe hun mener slett ikke er tilfellet i dette dokumentet.

Hva mener du om Soria Moria II? Si din mening her

– Ukontrollert tilstrømming

– Dessverre er det ingen reell innstramming i asylpolitikken. Jeg skulle ønske jeg kunne stå og juble for det, men dette er videreføring av dagens praksis. Det betyr at den ukontrollerte asylstrømmen til Norge vil fortsette. Og det er jeg den første til å beklage, for vi trenger altså en ny politikk, sier Siv Jensen til TV 2 Nyhetene.

Høyre-leder Erna Solberg støtter Siv Jensens kritikk.

– Vi er jo enige i at asylpolitikken ikke blir spesielt tilstrammet. Det er vanskelig å vite hva man skal legge i dette, sier Solberg.

– Et svik

Venstres Trine Skei Grande mener regjeringen svikter asylbarna.

– Asylbarna blir parkert totalt. Regjeringen har i fire år lovet at disse barna skulle inn under barnevernets omsorg, og nå kapitulerer de og sier at de ikke orker bruke energi på dem likevel.

Trine Skei Grande (Foto: TV 2)
Trine Skei Grande (Foto: TV 2)
Skei Grande liker ikke regjeringens innstramminger i asylpolitikken.

– Jeg synes det er uklart det statsministeren sier om internering. Det er stor forskjell på å fengsle noen for å ha gjort en kriminell handling, og å fengsle noen for å søke asyl. Det å søke om asyl er en menneskerettighet. Du kan ikke internere noen fordi de kommer over grensen uten papirer, sier Grande.

– Viljeløst

Skei Grande mener regjeringsplattformen vitner om manglende handlekraft.

– Det er ingen stor vilje til å gjøre noe som helst. Det er 50 vurderinger og 150 styrkinger i dette dokumentet. Disse tre partiene har sittet med makten i fire år, hvorfor de skal bruke fire nye år på å vurdere om de skal gjøre noe, skjønner ikke jeg, sier Skei Grande.

Skuffet over Jens

Fremskrittspartiet mener SV har fått for stor gjennomslagskraft i energipolitkken.

– Dette betyr at norsk oljeindustri kommer til å få store problemer i årene som kommer med mangel på nye leteområder. Det er dramatisk for norsk økonomi, og jeg hadde ikke trodd at Jens Stoltenberg kom til å gi etter på det, sier Siv Jensen.