robin (Foto: privat)
robin (Foto: privat)

Ole Brumm-leke smeltet i hendene på Robin (2)

Nå trekkes 13.000 Ole Brumm-leker fra markedet.

Det er hele opplaget av Ole Brumm nr. 7 som trekkes fra markedet av Egmont Serieforlaget etter at en toåring i går brente seg da en plastleke smeltet i hendene hans, skriver adressa.no.

Les også: 13-åringer vant over leketøysgigant

Fra glede til tårer

Gleden var stor da toåringen Robin Elias fikk mast seg til den siste utgaven av Ole Brumm-bladet i går. Robin Elias lekte glad og fornøyd, men gleden ble svært kortvarig. Det tok nemlig ikke lang tid før lommelykten som var med i bladet, plutselig smeltet i hendene på gutten.

Brente hull

Gutten skrek au! Toåringens mamma Linda Vaaden var heldigvis ikke langt unna da gutten ropte. Lommelykten som da var blitt slått av, var allerede blitt så varm at det ble brent et hull like ved lyset i lommelykten.

– Den var varm. Plastikken smeltet og begynte å flyte utover, sier Vaaden til TV 2 hjelper deg.

Kunne blitt brann

Vaaden frykter at det kunne ha gått langt verre, hvis den smeltende leken ikke hadde blitt oppdaget så raskt.

– Det kunne jo ha blitt brann dersom han hadde lagt den fra seg på noe papir eller på en duk. Lommelykten var jo slått av så vi ville ikke ha merket noe og vi skulle jo til å legge oss også, sier Vaaden.

Fås kjøpt i flere land

Lekene går gjennom en svært grundig testprosess før de sendes ut med bladet ifølge sjefredaktør Svein Erik Søland i Egmont Serieforlaget som gir ut Ole Brumm-bladet.

Søland oppfordrer Vaaden til å sende inn lommelykten til Egmont slik at forlaget kan finne årsaken til at leken smeltet.

– Vi ønsker å få dette oppklart. Her kan det være noe med batteriene. De var ikke en del av pakken i bladet, sier Søland til adressa.no

Vaaden sier til TV 2 hjelper deg at hun kommer til å sende lommelykten inn til Egmont for nærmere undersøkelser.