soria moria for web
soria moria for web

Forandres Norge med Soria Moria II?

Etter tøffe forhandlingsrunder presenterte de tre regjeringspartiene i dag plattformen for å styre landet de neste fire årene.

Tror du Soria Moria II kommer til å lykkes? Si din mening nederst i artikkelen.

Jens Stoltenberg kalte Soria Moria II historisk da han i dag presenterte den sammen med Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete. I kveldens Tabloid diskuterer regjeringstrekløveret den nye regjeringsplattformen.

Asylpolitikken blir strengere de neste fire årene. Soria Moria II åpner opp for å frihetsberøve asylsøkere som aktivt motarbeider å få avklart identiteten sin. I tillegg skal det bli enda vanskeligere å få familiegjenforening. I fjor tok SV dissens mot forslag til innstramminger i flyktninge- og asylpolitikken.

Oljeboring utsettes

Et annet stridstema har vært spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Regjeringen vil ikke ta endelig stilling til dette før en forvaltningsplan for oljeboring legges frem neste høst.

Under valgkampen kom det fram at Senterpartiet vurderte å bryte ut av regjeringssamarbeidet dersom de ikke fikk gjennomslag for sin nye rovdyrpolitikk. Det 84 sider lange dokumentet inneholder konkrete formuleringer om at det skal iverksettes mer effektive uttak av skadedyr. Videre skal jegere skal få betalt for å ta ut skadedyr som ulv og bjørn. Det skal også etableres bedre erstatningsordninger for bønder som mister dyr.

Tror du Soria Moria II kommer til å lykkes? Si din mening under.