BarneombudReidarHjermann (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
BarneombudReidarHjermann (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Barneombudet vurderer å kreve innsyn i overgrepssak

Barneombudet mener barn har langt dårligere rettsvern enn voksne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barneombudet vil nå vurdere å granske politiets etterforskning av den grove overgrepssaken i Vestfold der to små gutter har forklart at de ble utsatt for grove seksuelle overgrep og tortur utført av fire menn.

TV 2 Nyhetene fortalte tirsdag at saken ble henlagt til tross for at det forelå en rekke bevis om svært alvorlige seksuelle overgrep mot to små gutter.

Les også: – Fireåring og seksåring voldtatt og torturert

– Får lyst til å tenke at det ikke er sant

Nå vil barneombudet vurdere å kreve innsyn i politiets etterforskning av saken.

– Som mange andre får jeg lyst til å bare la være å tenke at dette er sant. Men vi vet at overgrep mot barn skjer der ute, og jeg ser denne saken på den måten at jeg er nødt til å finne ut mer om den for å vurdere om jeg skal ta tak i den som Barneombud, sier Reidar Hjermann til TV 2 Nyhetene.

Les også: Henleggelse av overgrepssak vekker sterke reaksjoner

– Barn har dårligere rettsvern enn voksne

Barneombudet mener barn har langt dårligere rettsvern enn voksne.

– Rettssikkerheten til de som er mistenkt for overgrep mot barn den skal jo også ivaretas. Samtidig så ser vi hos Barneombudet at barns rettssikkerhet på veldig mange områder er dårligere en voksnes rettssikkerhet. Og det betyr at vi tar mindre på alvor overgrep mot barn enn overgrep mot voksne i mange tilfeller, sier Hjermann.

Lederen for Stine Sofies stiftelse, Ada Sofie Austegard, svarer på lesernes spørsmål om overgrep mot barn torsdag klokken 14. Send inn ditt spørsmål her.