Det hele starter når en mystisk, global katastrofe fryser tiden verden i to minutter og sytten sekunder. I løpet av denne tiden får alle et glimt av livet sitt seks måneder frem i tid. De ser blant annet død, utroskap, gleder og tragedier. Både menn, kvinner og barn må dermed ta et valg - kan de unngå skjebnen eller vil det de ha sett gå i oppfyllelse?

Kaos verden over

Når fremtidsglimtet er over, hersker det totalt kaos. Hundrevis er døde i både trafikk- og flyulykker, da alt som er styrt av menneskehånd blir berørt av hendelsen. De som har overlevd katastrofen sitter tilbake, og aner ikke om det de så faktisk vil hende dem. 

I Los Angeles forsøker FBI-agenten Mark Benford (Joseph Fiennes) å finne ut hva som faktisk skjedde - og hvorfor. Sammen med et team, lager han en database med oversikt over folks sine fremtidsglimt fra hele verden, og kaller basen for Mosaic-kollektivet. "FlashForward" hadde premiere torsdag 8. oktober.

Sammenlignet med "Lost"

"FlashForward", var en av høstens store påkostede serienyheter i USA, og TV 2 sendte serien allerede to uker etter USA-premieren. Serien ble opprinnelig produsert for kabel-kanalen HBO (Sopranos, Seks fot under, True Blood), men etter en stor budkrig om serien var det ABC, den amerikanske suksesskanalen bak storseriene "Grey's Anatomy", "Frustrerte fruer" og "Lost", som gikk av med seieren.

Serien har blitt sammenlignet med "Lost", og to av skuespillerne fra øya er også med i denne serien; Dominic Monaghan og Sonya Walger. I tillegg møter vi skuespilleren Joseph Fiennes i hovedrollen som FBI-agenten Mark Benford, Sonya Walger spiller hans kone, og John Cho ("Star trek").

Serien sendes torsdager kl. 22:30 på TV 2. Går du glipp av episoden kan du se den igjen lørdager kl 22 på TV 2 Zebra eller på vårt web-tv, TV 2 Sumo.

"FlashForward" har nå en sendepause i USA frem til mars, og dermed tar serien pause også på TV 2.