For noen uker siden sikret Liv Signe Navarsete (Sp), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV)  seg flertall for fire nye år. Nå er det borte.  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
For noen uker siden sikret Liv Signe Navarsete (Sp), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) seg flertall for fire nye år. Nå er det borte. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Regjeringsplattformen er klar

De rødgrønne partiene presenterer sine planer for de neste fire årene på Soria Moria onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene om den nye regjeringsplattformen ble avsluttet sent tirsdag kveld. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet er enige om en felles politisk plan for de neste fire årene.

Pressekonferanse i ettermiddag

De tre partilederne skal presentere planene på en pressekonferanse onsdag klokken 15. Før den nye regjeringsplattformen blir offentliggjort, skal den behandles av partiorganisasjonene.

Natt til onsdag satt de tre forhandlingsdelegasjonene i toppetasjen i regjeringskvartalet og leste gjennom det ferdige dokumentet.

Før offentligheten får innsyn i innholdet, skal partienes organer behandle dokumentet. I SV og Senterpartiet er dette ikke bare de folkevalgte i stortingsgruppen, men også partienes landsstyre.

Les alt om hvordan Soria Moria II blir her.

Følg pressekonferansen direkte i videovinduet øverst fra kl. 15.

Striden om oljeboring utsatt

Regjeringspartiene har forhandlet om den nye plattformen siden mandag i forrige uke.

De vanskeligste stridstemaene har trolig vært knyttet til likelønnsspørsmålet, klima, rovdyrforvaltningen, men også hvilke løfter regjeringen skal gi til de fattige har vært et ømtålig tema.

Spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen blir utsatt. Regjeringen vil ikke ta stilling til dette før en forvaltningsplan for området foreligger, sent på høsten neste år.

Men TV 2 vet at det ikke blir noen petroliumsaktivitet utenfor Lofoten og Vesterålen de neste fire årene - uansett hva som skjer neste høst.

I 2005 forhandlet de rødgrønne partiene frem et omfattende dokument. Denne gangen skal dokumentet som legges frem være svært kort, kun på rundt ti sider, sier kilder til NRK.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) flankert av Kristin Halvorsen (SV) (t.v.) og Liv Signe Navarsete (Sp). (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)