I SPØRRETIMEN: Per Sandberg (Frp) tok opp barbebortføringer i  Stortingets spørretime. (Foto: Lise Åseberg)
I SPØRRETIMEN: Per Sandberg (Frp) tok opp barbebortføringer i Stortingets spørretime. (Foto: Lise Åseberg)

Per Sandberg (Frp) blir sjef for justiskomiteen

Nestlederen i Fremskrittspartiet tror jobben blir den mest utfordrende i hans politiske karriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandberg har selv flere ganger vært på kant med loven, men erklærer nå at han skal gjøre sitt ytterste for å holde seg på rett side av loven.

– Jeg prøver hele tiden å ikke bryte loven, men det er ikke så lett i Norge, hvor vi har så mange lover, sier Sandberg med et smil.

Tidligere voldsdømt

Sandberg har flere ganger vært på kant med loven. I januar 1997 ble Sandberg dømt for å ha slått og skallet ned en mann på en privatfest i Levanger 2. februar 1995. Sandberg slapp fengselsstraff, men fikk et forelegg på kr 3.000.

I 2006, på samme tid han var leder av Stortingets transportkomité, ble han dømt for overtredelse av trafikkloven, da han ble tatt i å kjøre i 100 km/t i en 60-sone.

Sandberg ble dømt til 21 dagers betinget fengsel, inndragelse av førerkort i åtte måneder, samt et forelegg på 9.000 kr.

Vil kjempe for ofrene

Sandberg sier kampen for offeret blir den viktigste for ham i justiskomiteen.

– For meg er det først og fremst er offeret som skal ivaretas, før vi tenker rehabilitering og hensyn til den som har gjort den kriminelle handlingen, sier Sandberg.

Stor utfordring

Sandberg var leder for Transport- og komunikasjonskomiteen i forrige Stortingsperiode.

I løpet av sine 12 år på Stortinget har han også vært medlem av Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen og Kommunalkomiteen.

Han tror jobben som leder av justiskomiteen blir den mest utfordrende i hans politiske karriere.

– Jeg skal inn i et felt hvor jeg skal lede en komité som jobber i forhold til domstoler, jus og kriminalpolitikk. Det er kanskje en større utfordring for en kar av min karakter, som ikke har all verden formell utdannelse, erkjenner nestlederen i Frp.

– Jeg pleier å si at skulle jeg vært med i Kvitt eller dobbelt nå, hadde det sannelig ikke vært med justis som tema, sier Sandberg.