- Jeg føler at det er mitt kall å helbrede. Derfor ble jeg lege, forteller Audun Myskja. Legen er nå aktuell med boka «Finn din indre kraft» som handler om healing.

Drev med healing i skjul

Allerede i ungdommen forstod Myskja at vi mennesker har en indre kraft som ikke kan forklares av legevitenskapen. Han hadde en vanskelig ungdomstid, men en såkalt overnaturlig opplevelse gav ham håp. Da ble også legekallet hans født.

-Mens jeg gikk på legestudiet drev jeg med healing på si. Jeg sa det ikke til mine medstudenter, for jeg hadde erfart at slikt vakte kraftige reaksjoner, forteller Myskja.

-Vi trenger healing i vår stressede hverdag

Myskja tror at healing og alternative behandlingsformer er så i vinden nå, fordi vi trenger det.

-På et par generasjoner har vår livsstil endret seg radikalt. Mine foreldre levde i pakt med naturen uten stress og mange pinkoder i hodet. Nå er det så mange sanseinntrykk at mange av oss mister kontakten med vår egen kropp og mange får diffuse, kroniske lidelser, hevder Myskja.

Legen mener at å fokusere på menneskets egen indre kraft kan være en viktig balanse til det ytre stresset.

-Kronikere kan ha utbytte av healing!

De som tror at Myskja svikter legevitenskapen, tar ifølge Myskja feil.

-Den vestlige medisinen er uovertruffen på akuttmedisin. Men når det gjelder de mer kroniske plagene kommer vi dessverre ofte til kort. Her tror jeg Østens energimedisin har mer for seg. Det handler ikke om vidundermedisin eller mirakler. Men min erfaring er at alle kan få det litt bedre ved å lære seg verktøy som stimulerer kroppens selvhelbredende evner. Det er det som er healing, hevder legen.

Les hva lege Audun Myskja svarte på nettpraten nedenfor.