NYSGJERRIG: Svartbjørnen er svært nysgjerrig av natur, og kan være lynkjapp når det gjelder. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Jim Martin)
NYSGJERRIG: Svartbjørnen er svært nysgjerrig av natur, og kan være lynkjapp når det gjelder. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Jim Martin)

Kvinne slått i hjel av sitt eget kjæledyr

En amerikansk kvinne ble slått til døde da hun skulle vaske buret til svartbjørnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

37 år gamle Kelly Ann Walz hadde en 160 kilo tung svartbjørn som kjæledyr. Bjørnen ble holdt i et stålbur i nærheten av boligen hennes i Pennsylvania.

Da hun søndag ettermiddag skulle vaske ut av buret, kastet hun hundemat i den ene enden av buret for å distrahere bjørnen mens hun vasket den andre siden. På et tidspunkt gikk bjørnen til angrep på henne og slo henne i hjel.

Eide også tiger og løve

Kvinnen skal ha hatt bjørnen siden 2000. Den ni år gamle svartbjørnen ble senere skutt og drept.

– Du kan aldri vite hva slike dyr kan komme til å gjøre. De er ville og veldig sterke, og kan lett ødelegge deg, sier talsmann Tim Conway til avisa The Morning Call.

Kvinnen hadde også en bengalsk tiger og en afrikansk løve, begge hadde hun tillatelse til å eie.

Kan være lynkjapp

Amerikansk svartbjørn er ifølge Wikipedia den mest tallrike bjørnearten, med nærmere en million individer i Nord-Amerika.

Svartbjørnen er ofte sky overfor mennesker, men de er nysgjerrige og utforskende. En bjørn kan angripe uten nærmere varsel, fordi den gjerne ser på mennesker som et bytte.

Som menneske er det lett å la seg forvirre av den avslappende og slepende holdningen hos svartbjørn, men angrep kan skje lynraskt.

Den kan virke dorsk og treg på grunn av sin spesielle gange, men kan komme opp i en hastighet på 55 kilometer i timen på noen sekunder.