Jente (15) skadd i motorcrossulykke

Norsk jente fikk motorsykkelen over seg på motorcross-stevne i Sverige.

Ulykken skjedde søndag under løpet på motorbanen i Boden i Sverige.

Fikk sykkel over seg

– Jentea fikk motorsykkelen over seg da hun skulle svinge unna en gutt som hadde falt på banen, sier Göran Ahlman i arrangørstaben til den svenske avisen Norrländska Socialdemokraten.

15-åringen ble brakt til sykehuset i Sunderby der hun nå får behandling. Ifølge akuttmottaket ved sykehuset er jenta hardt skadd.

Trener Lasse Hustad sier til Finnmark Dagblad at jenta skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader, men at hun er kraftig forslått.

– Alvorlig skadd

– Det er en jente, hun er 15 år gammel og alvorlig skadet. Hun behandles nå på intensivavdelingen, opplyser en resepsjonist ved Sunderby sykehus til VG Nett.

Ledelsen i Alta SSF, som er klubben jenta kjører for, sier imidlertid til VG Nett at hun har fått bruddskader, men at tilstanden ikke er alvorlig.

Fortsatte stevnet

Motorcross-stevnet «Gullhjelmen» er en ungdomskonkurranse som arrangeres av Norrbottens Motorsällskap og kjøres i hele helgen. Løpet jenta deltok i ble avlyst, men konkurransen fortsatte videre med andre løp.

– Om jenta hadde fått alvorlige skader hadde vi avblåst konkurransen. Det var vår bedømming etter ulykken, sier Ahlman til Norrländska Socialdemokraten.