Ulykke-agder_680 (Foto: Erik Thime, Avisen Agder)
Ulykke-agder_680 (Foto: Erik Thime, Avisen Agder)

To personer omkom i bilulykke i Flekkefjord

Fem andre ble skadd i ulykken der to biler kolliderte langs E39.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En 57 år gammel mann og en 52 år gammel kvinne er omkommet. Begge er fra Bergen, bekrefter operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Med seg i bilen hadde et barn på tolv år, som befinner seg på sykehuset i Kristiansand. Tilstanden til barnet skal være stabil.

I den andre bilen satt det en familie fra Mandal. Kvinnen på 35 år, og barna på sju og fem ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Den 33 år gamle mannen er innlagt ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

Forvirring om antall involverte

Ulykken skjedde på E39 ved Austad i Flekkefjord i Vest-Agder, da de to bilene kolliderte front mot front.

Tilstanden til gutten på fem år er kritisk og stabil og han skal opereres, opplyser sykehuset. Tilstanden til jenta er alvorlig og stabil, og hun får intensivbehandling. Kvinnen er kun lettere skadd og til observasjon.

TV 2 fikk tidlig lørdag opplyst av politiet at en person hadde omkommet. Senere ble dette trukket tilbake, før det klokken 18.10 ble bekreftet at en person døde. Antallet involverte i ulykken var altså sju, og ikke åtte som først meldt. Klokken 19 ble det bekreftet at nok en person var omkommet.

Mistet kontroll ved forbikjøring

Ifølge politiet skjedde ulykken da den ene bilføreren mistet kontrollen ved en forbikjøring. Det skal ha vært kraftig regnværet i området da ulykken skjedde.

– Bilen som kjørte østover kjørte forbi flere biler i et forbikjøringsfelt. Men sjåføren strakk forbikjøringen lenger enn feltet og dermed kom det møtende trafikk. Sjåføren forsøkte å svinge inn i trafikkfeltet igjen, men mistet kontrollen over bilen og traff et motgående kjøretøy, sier operasjonslederen til NTB

Politiet fikk beskjed klokken 12.09. Store redningsressurser ble sendt til ulykkesstedet, deriblant et SeaKing-helikopter fra Sola i tillegg til luftambulanser fra Arendal, Stavanger, Bergen og Rygge.

kart_flekkefjord