HODESKALLER: Tjostolv Moland og Joshua French brukte under treningen i Uganda bereter med hodeskallesymboler.  (Foto: Privat)
HODESKALLER: Tjostolv Moland og Joshua French brukte under treningen i Uganda bereter med hodeskallesymboler. (Foto: Privat)

Molands far: – Tjostolv er ikke nazist

Faren til dødsdømte Tjostolv Moland fnyser av nazispekuasjoner.

– De har hatt merker i lua for å tøffe seg, og det er overhodet ikke noen ideologiske grunner som ligger bak, sier Knut Moland til tv2nyhetene.no om hodeskallesymbolene på beretene til hans sønn og Joshua French.

Trente i Uganda

Torsdag viste TV 2 nye bilder av de to drapsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French.

Se bilder og video her: Moland og French ville trene opp elitestyrke i Kenya

Se også: Nye eksklusive bilder og video fra French og Molands treningsleir

Bildene som er tatt på en skytebane utenfor Ugandas hovedstad Kampala viser SIG-sjefen Torgeir Friksen i aksjon sammen med de to drapsdømte nordmennene iført kamuflasjeuniformer og våpen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VILLE TRENE ELITESTYRKE: Sjef i SIG, Torgeir Friksen poserer sammen med Joshua French og Tjostolv Moland i militæruniform og våpen på en skytebane i Uganda. (Foto: Privat )
VILLE TRENE ELITESTYRKE: Sjef i SIG, Torgeir Friksen poserer sammen med Joshua French og Tjostolv Moland i militæruniform og våpen på en skytebane i Uganda. (Foto: Privat )

Bildene viser at beretene de tre bærer, er prydet med hodeskallemerker. Dette poenget, som også Dagbladet og VG har trukket fram, har Knut Moland svært liten sans for.

– Er ikke nazist

– Min sønn er ikke nazist. For meg virker det som om det jaktes på enhver mulige vinkling for å selge ekstra aviser, raser Knut Moland.

På Dagbladets forside ble det slått opp at de to dødsdømte «trente med nazieffekter». Avisen intervjuet krigshistorikeren Tor-Helge Yttervik som sier at symbolene er veldig like tyskernes Totenkopf-hodeskaller.

Også VG trekker i fredagens oppslag fram at hodeskallemerkene ble brukt som symbol for dødsskvadronene i SS-regimentet Totenkopf.

Knut Moland synes nazikoblingene er usaklige og belastende, og sier at hans sønn gjennom hele livet har tatt klart avstand til nazismen.

LES OGSÅ:
Moland ville tilby sine tjenester til «Slakteren fra Kisangani»
Nye bilder fra French og Molands treningsleir