Det spanske folket er klare for et OL i Madrid i 2016. (Foto: Madrid2016)
Det spanske folket er klare for et OL i Madrid i 2016. (Foto: Madrid2016)

Madrid – enormt engasjement blant folket

Den spanske hovedstaden er godt forberedt på å avholde De olympiske lekene.

Madrid var med i kampen om å avholde OL i 2012, en kamp der London stakk av med seieren. IOC-medlemmene har dermed veldig god kjennskap til hva Madrid kan tilby.

Madrids olympiske komité hevder at 77 prosent av OL-anleggene er enten klare eller under konstruksjon, og IOC kan dermed være rimelig sikre på at alt står klart til åpningsseremonien i 2016. Madrid har også en lang tradisjon med store sportsarrangement, og hele 86 prosent av Spanias befolkning støtter Madrids søknad.

<b>Følg OL-sirkuset i København direkte her.</b>

De olympiske sommerlekene ble avholdt i Aten i 2004 som skal avholdes i London i 2012, mens Russland og Sochi har Vinter-OL i 2014. Det er derfor regnet med at en annen verdensdel enn Europa vil bli tildelt lekene i 2016.

Spanias kong Juan Carlos og statsminister Jose Luis Zapatero er i København for å fremme Madrids søknad.

Les også: Michelle Obama: – Velg Chicago for min fars skyld

Men det var IOCs kronprins som åpnet Madrids presentasjon.

– Madrid vil sette mennesket i fokus, i tråd med den olympiske ånd, forteller Juan Antonio Samaranch Jr, sønn av Juan Antonio Samaranch Sr., som styrte IOC med jernhånd fram til 2001.

Så får vi se om Samaranch Sr. fremdeles har tilstrekkelig med gamle venner i komiteen til å dra den olympiske seieren i land for Spania.