DREPT: Sauebonde Lornts Dahl (v) ser på en av sauene som har blitt drept av en ulv, sammen med leder viltnemda i Rakkestad, Jan Lie.
 (Foto: Odd Arne Ruud/TV Østfold)
DREPT: Sauebonde Lornts Dahl (v) ser på en av sauene som har blitt drept av en ulv, sammen med leder viltnemda i Rakkestad, Jan Lie. (Foto: Odd Arne Ruud/TV Østfold)

20 sauer drept av ulv i Østfold

De siste dagene er 20 sauer drept av ulv i skogene mellom Rakkestad og Degernes i Østfold. Sauebonde Lornts Dahl har mistet åtte dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et grufullt og makabert syn som møtte sauebonde Lornts Dahl torsdag. Ulven hadde vært på ferde, og drept åtte av sauene hans.

– Jeg laster ikke ulven personlig, for han er født sånn. Han er en lystmorder, og det er hans naturlige opptreden. Men vi må innse at det går ikke å ha en ulvestamme og beitedyr sammen, sier Dahl.

Vil ha strengere rovdyrpolitikk

Rovdyrspørsmålet er et av de heteste diskusjonstemaene som de rødgrønne regjeringskollegene nå jobber med i arbeidet med Soria Moria 2. Bøndene i Østfold håper Senterpartiet får gjennomslag for en strengere rovdyrpolitikk, men tror ikke på det.

– Rovdyrpolitikken må legges om totalt, og det er det vel lite trolig at vil skje i løpet av den neste fireårsperioden, sier sauebonden.

LES OGSÅ: Brekk (Sp) stiller rovdyrultimatum
Miljøvernerne raser mot Sps forslag om å utrydde ulven

Vil skyte ulven

Dahl er så lei ulven og manglende handling fra myndighetene, at han nå vil ta saken i egne hender om ulven dukker opp igjen.

– Nå er jeg i modus hvor jeg kunne ha skutt på alt som rører på seg. Jeg får håpe jeg rorer meg litt til mandag, for da starter elgjakta.

348443