(illustrasjon) (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
(illustrasjon) (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

– Nettstedet iam.no rammer ektefeller og barn

Politiet frykter søketjenesten.

Politiets fellesforbund reagerer på søketjenesten som samler personopplysninger om folk og frykter at Iam.no kan true sikkerheten til deres medlemmer.

Les også: Formuefest for iam.no-gründere

Les også: Nå lurer de oss igjen

Les også: Advarer mot falske VM-billetter

Arne Johannessen som er forbundsleder forteller at 60 % av deres medlemmer blir utsatt for vold eller trusler i løpet av et år og at det derfor er ekstra viktig for disse å kunne forbli anonyme.

– Dette handler om sikkerheten til politifolk, for oss er trusler et stort og økende problem og dette rammer også mange ektefeller og barn, sier Johannessen som ikke ønsker den nye tjenesten velkommen.

Politiets fellesforbund har jobbet mye for å sikre anonymiteten til politifolk og Johannessen mener at tjenesten også kan ødelegge for politiets arbeid.

– Jeg synes dette er forferdelig spekulativt og det er et overgrep mot mange mennesker sitt behov for anonymitet og beskyttelse. Vi ønsker en stopper for dette og det tror jeg hele samfunnet vil nyte godt av, sier Johannessen.

På Tabloid tirsdag viste styreleder i Iam.no, Odd Harald Hauge, til at de som ønsker å forbli anonyme enten kan reservere seg mot visning i telefonkatalogen eller skaffe seg hemmelig nummer.

Datatilsynet vil nå vurdere om virksomheten til Iam.no. er ulovlig.

Mer om nettjenesten får du se på TV 2 hjelper deg i kveld klokken 20.30.