Har ikke Lyn fått orden på økonomien til i morgen er det kroken på døra for vestkantklubben.

Erik Langerud er gjest i Davys Wathnes Sportstabloid i kveld, der den skakkkjørte økonomien i norsk fotball er tema.

Se Sportstabloid på TV 2 SPORT kl. 21.30, eller på TV 2 Zebra kl. 23.45.

- Hvorfor denne datoen 30. september?

- Den datoen er satt fordi vi har store forpliktelser som skal gjøres opp. Vi har lønnskjøring, vi har kreditorutbetaling til de som har akseptert akkorden - og vi har også en tom konto.

- Det er ikke fordi dere vil ha et ekstra pressmiddel som dere ikke ville hatt den 2. november når sesongen var over?

- Dette er ikke noe taktikk i det hele tatt. Det handler heller ikke om at vi ikke ønsker å spille Tippeligaen ferdig, det er tvert i mot det vi ønsker. Vi ser at det er mobilisert noe voldsomt, det er satt opp en givertelefon, supporterne bidrar nok en gang og investorene kommer. 30. er satt fordi vi da har store utbetalinger, hvis vi ikke makter dem så klarer vi heller ikke drive klubben videre den siste måneden. Fordi det er altså ingen da som kan betale det det koster.

Professor: - Strategisk spill
- Vi ønsker å spille ferdig. Vi synes det er veldig, veldig synd at dette skal skal gå ut over andre, men sånn er altså situasjonen, sier Langerud.

Professor i fotballøkonomi Arild Hervik mener Lyns selvpålagte tidsfrist for konkurs er en del av et spill - og tror klubben reddes i tolvte time.

- Dette er et stratetisk spill hvor de fremtvinger en ganske dramatisk situasjon. Alle aktørene vil når oppgjørets time kommer være tjent med at de ikke går konkurs, sier Hervik.

- La et forsvarlig budsjett
Lyn-direktøren mener klubben la et forsvarlig budsjett for 2009, men at uføret skyldes uforutsett inntektssvikt.

- Det handlet ikke om å lure seg til ny lisens. Så skjer det at vi klarer ikke inntektsmålsetningene. Det er ikke annerledes andre steder, men konsekvensense ser vi blir store hos Lyn.

Redaktør i Dine Penger, Tom Staavi, mener det bare er Viking som kan være stolte av budsjetteringen.

- Det som er spesielt med fotballbransen er at de later til å ta en ekstrem risiko. Alle budsjetterer med at de skal komme til Europa det påfølgende året. Det betyr at alle budsjetterer med at de skal komme på pallen. Det er helt umulig.

- Dårlig kostnadskontroll
- Omsetningen i Tippeligaen og Adeccoligaen har steget fra 700-800 millioner i 2003 til 1,9 milliarder i 2008. I den samme perioden har de ikke klart å produsere overskudd et eneste år, bortsett fra ett - da det gikk i null. Det samlede underskuddet er på rundt 400 millioner kroner. Det er omsetning til stede. Det handler bare om kostnadskontroll, sier Staavi.

Leder i klubblisensnemnda i NFF, Jan Løking, benekter at de har vært slepphendte med innvilgelse av lisenser.

- På det tidspunktet vi vurderte lisensen til Lyn var de innenfor de kriteriene. Vi vurderer ikke budjsett eller fremtid slik lisenssystemet har vært. Men i det nye systemet følger vi dette opp tettere.