Du klarer ikke å kjøre fra denne. (Foto: TH Automobile)
Du klarer ikke å kjøre fra denne. (Foto: TH Automobile)

Fartsmonster for hele familien

0-100 km/t på 4,8 sekunder! Med hissig Porsche-motor kan du ta med kone og barn på dragrace.

Her er den perfekte bilen for deg som har fire unger, mer penger enn vett, og ønsker en bil som ydmyker eiere av Porsche Cayenne Turbo S. Dette er en av våre absolutte favoritter blant tuner-biler noensinne. TH Automobile i Tyskland bygger om VW Multivan med Porsche-deler, og resultatet er et fartsmonster for hele familien.

Hoveddelen av ombyggingen er motoren. Den minste du kan få har 420 hestekrefter, mens den største har 780 hestekrefter - da må du klare deg med 5 seter. Skal du klare å ta Cayenne-eierne bør du velge motoren fra Porsche 911 GT2. Da har du en 3,6-liters boksermotor med twin-turbo og 556 hestekrefter i hekken.

Toyota HiAce har plass til åtte og er mye billigere. Les testen her.

Koster flesk

En godt utstyrt Multivan er allerede en veldig lukseriøs bil, og den blir ikke dårligere med Porsche-ratt og instrumenter. Karbondetaljer avslører at dette er en kassevogn helt utenom det vanlige.

0-100 km/t gjøres unna på vanvittige 4,8 sekunder og toppfarten er 280 km/t. Det er fort nok til å skremme vettet av de aller fleste. Spesielt økonomisk er den ikke, selv om den er rimeligere enn en Cayenne Turbo S. Forbruket er på 1,7 liter på mila og prisen er 970 755 kroner - før norske avgifter. De er dessverre svimlende høye.

Det tyske motorprogrammet Grip har kjørt den opp mot en Cayenne Turbo S, og vi kan røpe at den klarer seg bra.