Det var en nedgang i politistillinger på 173 avtalte årsverk fra 2007 til 2008. (Illustrasjonsbilde). (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Det var en nedgang i politistillinger på 173 avtalte årsverk fra 2007 til 2008. (Illustrasjonsbilde). (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Nettanmeldelser gir papirmølle

Tips og anmeldelser som politiet mottar via internett, må skrives inn på nytt manuelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette har skapt frustrasjoner og misnøye i politiet, men Politidirektoratet karakteriserer likevel ordningen, som ble innført 1. september i år, som en suksess. I løpet av de elleve første dagene kom det inn 70 tips og 1.100 anmeldelser, skriver VG.

– Dette er først og fremst en stor gevinst for publikum som nå kan sitte hjemme i sin egen stue og sende anmeldelsen direkte til politiet. Responsen er også et bevis på at dette er en ordning som imøtekommer publikums behov, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet.

Lik arbeidsmengde

Han presiserer at nyordningen ikke har endret arbeidssituasjonen for polititjenestemennene. Arbeidsmengden er den samme.

– Om man tar imot anmeldelsen over skranken eller via nettet må polititjenestemannen uansett skrive dem ned i etterkant.

Ikke kompatibelt

Årsaken til at politiet må skrive inn elektroniske tips og anmeldelser på nytt er at de bakenforliggende datasystemene ikke «snakker» med den nettbaserte løsningen. (©NTB)