kronprinsparet (Foto: TV 2)
kronprinsparet (Foto: TV 2)

Kronprinsparet snakket om fortiden med CNN

CNNs stjernejournalist Christiane Amanpour var full av beundring etter å ha intervjuet det norske kronprinsparet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I intervjuet blir kronprinsesse Mette-Marit spurt om sin fortid, og kronprinsen forklarer at ikke alle nordmenn så Mette-Marits kvaliteter, slik han gjorde.

– Ambassadører

Amanpour, som har sitt eget program på CNN, er fascinert av kronprinsparets historie og ønsket å ha dem med i sitt program. Intervjuet varte i nærmere en halv time, og samtidig med intervjuet rullet arkivbilder av kronprinsfamilien over skjermer i bakgrunnen.

– De er svært dyktige ambassadører for sitt land, sier Amanpour til TV 2 Nyhetene.

Hun var også opptatt av at Norge er en av de største bidragsyterne til FN, og i intervjuet får kronprinsen og kronprinsessen snakke om sitt humanitære engasjement, blant annet for å hjelpe fattige og aidsofre.

Inn i kongefamilien

Amanpour understreker at hun ikke er noen tabloidjournalist som ønsker å grave i kronprinsessens fortid, men ville likevel gjerne vite hvordan det var å komme inn i den kongelige familie og hvordan mediene hadde behandlet henne.

Kronprinsen ilte til og hjalp sin kone med å svare ved å komme med en uforbeholden hyllest til kvinnen i sitt liv.

– Jeg så hennes kvaliteter, men det tar litt tid å lære en person på kjenne. Ikke alle så Mettes kvaliteter, sier kronprinsen i intervjuet.

Kronprinsessen snakker også om sitt gode forhold til svigerforeldrene og den lange prosessen det var for henne å bli kongelig. Amanpour tror kronprinsparets humanitære engasjement har stor betydning. Hun sa etter intervjuet at hun anså kronprinsen som en mann av folket, og mente de begge hadde valgt å engasjere seg i saker som er blant de viktigste i verden i dag.

Kronprinsen styrte unna spørsmål av politisk karakter, slik som krigen i Afghanistan og monarkiet som foreldet system.

Intervjuet sendes på CNN i Europa førstkommende fredag klokken 21.00.