Rover 75 gjenoppstår   nå som MG 6.
Rover 75 gjenoppstår nå som MG 6.

Konkurssalg på lekker familiebil

Lyst på elegant familebil til småpenger? Da skal du se nærmere på Rover 75.

Dette er en av de skjulte skattene i bruktbilmarkedet. Etter at Rover gikk konkurs har prisene ramlet kraftig. I dag får du en fin Rover 75 fra rundt 50 000 kroner. Det er mye bil for pengene!

Og det er absolutt ikke slik at 75 har skylden for at Rover til slutt gikk over ende.

Denne bilen ble utviklet da BMW eide Rover. De sørget for svært romslige utviklingsbudsjetter og 75 er mer påkostet enn de aller fleste konkurrentene fra samme tid.

Sedan og stasjonsvogn

Legg til et klassisk design som gjerne blir beskrevet som "Jaguar light", lekkert interiør og mye luksusutstyr - og vi snakker en bil som virkelig skiller seg fra mengden.

Mer lyst på Jaguar? Les om brukt X-Type her:

Rover 75 får du som både sedan og stasjonsvogn. Stasjonsvogna har naturlig nok mest plass, men sedanen er den mest elegante. Og den er også mest prisgunstig på bruktmarkedet.

Er det så noe du skal være på vakt mot? Vi stiller spørsmålet til Brooms bilekspert Benny Christensen.

Kjøpers marked

- Ja, den eneste store svakheten til denne bilen er 1,8-liters motoren. De fleste 75-ene har denne innabords, og dessverre er det en motor som har bydd på endel problemer, sier Benny.

- Jeg anbefaler derfor å kjøpe med dieselmotor, som forresten kommer fra BMW. Eventuelt med V6. Det blir slett ikke dyrt med disse motorene heller. Og bortsett fra dette, har jeg ikke hørt mye negativt om 75. Det er mye BMW-mekanikk her, kombinert med erke-engelsk design. Det blir aldri feil!

- Det er så absolutt kjøpers marked på 75. Derfor anbefaler jeg å kjøpe en bil som er fint holdt og som har fulgt alle servicer. Her er det bare å være kresen - og å prute, sier Benny.

Rover 75 på zett.no - klikk her:

Rover 75 på finn.no - klikk her:

Rover-75-V8-interiør
Rover-75-V8-interiør