Kristian Akervold på Skypedate jakten på kjærligheten 2009
Kristian Akervold på Skypedate jakten på kjærligheten 2009

Skrev «Jakten»-historie med Skype-date

Kristian Akervold fikk et godt inntrykk på dårlig linje av frier Heidi Berg. De møttes første gang på nettdate.

Det første møtet mellom bonde og frier i «Jakten på kjærligheten», skjer vanligvis gjennom en syv minutter lang speeddate. Datene blir gjennomført en dag hvor alle er samlet på et sted. Men når en av Kristians friere, Heidi Berg, viste seg å være på ferie i Italia når det skulle være speeddate, måtte Kristian finne en ny løsning for å date jenta han hadde fått et godt øye til gjennom brev og bilder.

«Jaktens» første Skype-date

Kristian ville veldig gjerne se den søte Sandnes-jenta, og for å få det til når hun var milevis unna, fikk den IT-glade bonden satt opp en Skype-date.

- Hun sto litt sterkt i utgangspunktet, så jeg ble veldig glad da vi fikk til Skype-daten, sier Kristian rett etter å ha sett Heidi for første gang «live».

Hakkete linje

Men daten som ble gjennomført på nettet var ikke bare lett å gjennomføre. Nettlinjene i Italia var ikke av de beste, og det hele ble ganske hakkete.

- Det var veldig hakkete, i tillegg til at hun jo ikke så meg, men hun bekreftet det positive inntrykket jeg hadde fra før, og det til tross for den dårlige linjen. Det er godt å se et ansikt, selv om det er på en dårlig Skype-linje, sier Kristian.

Les også:- Som å være brudgommen på bryllupsdagen

Les også: - Det kan bli kleint

Fikk ikke sett Kristian

For Heidi som satt i andre enden, ble det dårlig med bilde av Kristian. Hun måtte nøye seg med å høre bonden hun hadde skrevet brev til.

- Det var veldig spesielt. Jeg kunne ikke se han, men han kunne se meg. Og så var det hakkete linje, så jeg hørte ikke så veldig godt hva han sa. Det ble litt mye «hæ?» og «hva sa du?», men det gikk jo greit, sier hun i ettertid til tv2underholdning.no.

Hun fikk ikke alltid med seg hva Kristian spurte om, og ler godt av akkurat dét i ettertid.

- Jeg trodde han sa dét og dét, men hvis det er helt på trynet, så har jeg sikkert bommet, sier hun og ler. Det hele kan høres ut som historien «God dag, mann! Økseskaft»

Les også:- Håper jeg ikke blir klemt på

Les også: Brukte bildene for å velge ut friere

Usikker på resultatet

I ettertid av daten var Kristian usikker på hvilket inntrykk han hadde gitt over den hakkete linjen.

- Jeg vet ikke hvilket inntrykk hun fikk av meg. For meg funket det fint, men jeg vet jo ikke hvordan det fungerte for henne. Men jeg håper hun har hørt nok til at hun vil være med videre, sier Kristian før alle datene er gjennomført.

Og han kommer også med en klar anbefaling til bønder etter han som vil date på Skype.

- Det er ikke å anbefale å kjøre alle datene på Skype, sier han før han går inn til neste date, som heldigvis er en som skal gjennomføres med jenta i samme rom.

Les også: Her er bøndene og frierne som skal jakte på kjærligheten!

Hvordan daten på Skype gikk, og hvordan bøndene har det på speeddate, ser du på TV 2 mandag 28. september kl 20.00.