(illustrasjon   Haramsøy) (Foto: TV 2)
(illustrasjon Haramsøy) (Foto: TV 2)

20-åring tiltalt for bildrap på Haramsøy

Ulykkesbilen hadde ikke bremser da trebarnsfaren John Arne Hagen ble nedkjørt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildrapssaken fra Haramsøy i Møre og Romsdal rystet hele nasjonen. Etter påkjørselen 15. mars stakk den da 19 år gamle sjåføren fra stedet og flyktet hjem hvor han fikk hjelp av faren til å grave ned ulykkesbilen.

Uaktsomt bildrap

Nå må den 20 år gamle mannen møte i Sunnmøre tingrett, tiltalt for uaktsom bildrap.

Statsadvokat Magne Nyborg mener tiltalte observerte Hagen stående midt i veibanen, men til tross for dette ikke bremset ned. Trebarnsfaren ble kjørt ned og døde umiddelbart av skadene han fikk.

Manglet bremser

Ifølge tiltalen var ulykkesbilen uregistrert og manglet bremser på begge bakhjulene. 20-åringen er også tiltalt for en rekke brudd på veitrafikkloven, blant annet for å ha stukket av fra ulykkesstedet.

Han er også tiltalt for å ha kjørt den uregistrerte bilen uten at det var tegnet ansvarsforsikring.

Les mer: Fotgjenger påkjørt og drept på Haramsøy

På grunn av en tabbe hos politiet fikk 19-åringen tilbake førerkortet kort tid etter dødsulykken. Senere ble han også tatt for kjøring uten førerkort.

Les også: Ber politimesteren trekke seg

Falsk forklaring

Mannen er også tiltalt for å ha forledet faren til å gi falsk forklaring i politiavhør. Selv om ulykkesbilen var gravd ned, forklarte tiltaltes far seg falskelig om at sønnen hadde benyttet hans bil da ulykken skjedde. Påtalemyndigheten mener den falske forklaringen skjedde etter påtrykk fra sønnen.

Det er satt av tre dager til straffesaken i Sunnmøre tingrett, som starter tirsdag 17. november. Her vil det bli lagt ned påstand om erstatning til de etterlatte.

Erkjenner ikke straffskyld

Den tiltalte 20-åringen erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap, heller ikke for å forledet faren til å gi falsk forklaring.

- Min klient erkjenner at bilen ikke var i tipp topp stand, men er ikke enig i at kjøretøyet var uten bremser, sier forsvarer Reidar Andresen til tv2nyhetene.no