PS 24NYHTF_bomringen3
PS 24NYHTF_bomringen3

Fikk bomregning for vraket bil

Sverre Halsen Stendal fikk nylig bompengeregning for en bil han vraket i 1996.

For et par uker siden fikk Sverre Halsen Stendal regning på en bompassering på Nord-Jæren. Regningen på 315 kroner kom i posten for et par uker siden.

Stendal har dokumentasjon på at han vraket den RF-registrerte Talboten den 27. januar 1996.

Ifølge regningen fra Nord-Jæren Bompengeselskap AS skal denne bilen ha passert bommen på riksvei 509 i Hafrsfjord 24. juni i år.

Skriftlig klage

– Overraskelsen var derfor stor da regningen på 315 kroner kom i posten, sier Stendal til Rogalands Avis

Stendals ektefelle sendte en e-post til en e-postadresse på regningen, men fikk ikke noen svar.

– Samtidig sto det at jeg måtte påklage regningen skriftlig innen tre uker for at de i det hele tatt skulle behandle klagen, sier Stendal.

Satt over

Nå tar ikke Stendal sjansen på å vente lenger. Han har ringt til bomselskapet for å høre om alt var i orden.

– Etter å ha blitt satt over en rekke ganger kom jeg til en kvinne. Hun kunne fortelle at bilen på bildet som var fotografert i fotoboksen var en folkevogn.

Hun sa videre at bokstaven i nummerskiltet var en A og at det var denne som var tolket som en F og at saken var avsluttet.

Vil betale

Stendal har ingen ting imot å betale bomavgift og mener at det er rett at bilistene som bruker veiene betaler det de koster.

– Det jeg lurer på er om hvor nøye sjekkes nummerskiltene før regninger sendes ut? Hvorfor ble det ikke oppdaget at bilen var vraket? Når bilen på bildet var en folkevogn og den vrakede bilen var en Talbot. Hvorfor ble ikke regningen stoppet da, spør han.

Stendal er sivilingeniør innenfor digital signal- og bildebehandling og vet litt om feilkilder ved automatisk skiltgjenkjenning.