L R X
L R X

Dette blir drømme-SUV-en for mange

Den kommer i løpet av to år - og skal stjele kunder fra Golf-klassen.

Vi har sett den som konseptmodell lenge og nå er det endelig bekreftet: Range Rover LRX skal settes i produksjon og kommer på markedet i 2011.

Dermed går Range Rover inn i et for dem helt nytt marked.

Dette blir den minste, letteste og mest miljøvennlige Range Roveren noensinne. LRX er en kompakt SUV og blir på størrelse med VW Golf.

Små status-SUV-er

Bilen skal bygges på samme plattform som konsernbror Land Rover Freelander og får veldig mye av teknikken derfra. Konseptbilen har så langt bare blitt vist i tredørs-versjon, men bilen kommer temmelig sikkert også med fem dører. Det utvider nemlig salgspotensialet mye.

Test av Land Rover Freelander kan du lese her:

Range Rover LRX går rett inn i det som snart kommer til å bli et stort marked: Nemlig små status-SUV-er.

Ekte firehjulstrekker

BMW X1 er like rundt hjørnet, det samme er Mini SUV. Og det er biler på gang både fra Audi og Mercedes - for å nevne noen.

Så billig blir BMW X1 - les mer her:

LandRover-Concepts-24999113
LandRover-Concepts-24999113

Range Rover kommer helt sikkert til å gi bilen et skikkelig 4x4-system. I tillegg er det fokus på sporty kjøreegenskaper.

Konseptutgaven har fått veldig mye skryt for designet. Hvor mye av dette som forsvinner på veien til produksjonsklar bil er vanskelig å si. Men Range Rover har behov for å fornye designspråket sitt og i denne klassen er det lettere å ta litt sjanser.

40-års jubileum

Range Rover LRX blir neppe noen rimelig bil. Merkevaren er sterk og her er det snakk om å appellere til kunder som er villig til å betale for det. Vi tipper derfor startpris et godt stykke over 400 000 kroner.

Klart for priskrig på SUV: Les mer her:

Men det er altså en god stund ennå til den kommer på markedet. Planen skal være å vise den ferdige bilen første gang 17. juni neste år. Det er ingen tilfeldig dato. Dette er nemlig på dagen 40 år siden Range Rover ble vist for aller første gang.

LRx
LRx