Katrine Moholt
Katrine Moholt

Katrine ble fortalt hun ikke hadde talent for dans

Noen måneder senere ble hun kronet som vinneren av «Skal vi danse».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våren 2006 ble Katrine Moholt kronet som Norges aller første «Skal vi danse»-vinner. I den store finalen danket hun ut selveste Guri Schanke.

Fikk høre hun manglet talent

Tv2underholdning.no tok en prat med Katrine for å høre hva hun husket aller best fra tiden på parketten og hva hun synes om årets kjendiser.

- For meg var «Skal vi danse» en stor opplevelse. Kanskje mest fordi jeg aldri hadde danset før, eller drevet med noen form for idrett. Derfor var en dansekonkurranse noe helt nytt for meg og utrolig utfordrene. Det var en kjempespennende reise, forteller Katrine på telefon fra innspillingen av «Jakten på kjærligheten» .

Katrine-og-Bjørn

- Det var også gøy å se at selv om man ikke har talent kommer man langt med vilje og trening. For jeg hadde virkelig ikke det, det sa dansepartneren min, Bjørn, også. Jeg har jo tidligere blitt kalt «armer og bein». Så det var veldig utfordrene at alt måtte øves inn helt fra scratch.

Les også: Susann synes det er pinlig å se seg selv i «Skal vi danse»
Les også: Gravide Margrethe går for gull med jordmor i salen

Ble kjapt bitt av dansebasillen

Selv om Katrine møtte en durabel utfordring da dansen skulle inn i kroppen tok det ikke lange tiden før den satt der den skulle.

- Jeg ble bitt av basillen! Det var så utfordrene og gøy.

Hun danser fortsatt litt innimellom, prøver å holde dansen noe ved like. Gamle kunster har hun ikke glemt, Katrine beskriver det som det å sykle. Når du først har lært det - da sitter det.

Et av de store øyeblikkene i livet

På spørsmål om hva Katrine husker aller best fra sin tid i dansekonkurransen er svaret kontakt.

- Det øyeblikket da vi vant. Det å vinne «Skal vi danse» var helt fantastisk. Jeg hadde jo aldri stått på en pall og mottatt noe som helst. Og at jeg var der sammen med Guri som er danser - det var et stort øyeblikk. Et av de store i livet faktisk.

Det er flere gode minner for Katrine. De fleste takker hun dansepartner Bjørn Holte for.

- Jeg har mange gode minner fordi vi hadde det så gøy. For eksempel, Bjørn var veldig på dette med løft, og jeg var uredd. Det ble det mange morsomme episoder ut av, jeg gikk ofte i bakken så det sang, ler Katrine.

- På en trening måtte jeg ha på meg sykkkelhjelm, for da skulle vi øve inn et spesielt vanskelig løft, legger hun til.

I tillegg berømmer hun alle sine «meddansere» for å gjøre tiden på parketten helt spesiell.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Finalister

Les også: Anita ute av dansen
Les også:Sjalusidrama i «Skal vi danse»

Er full av empati for deltakerne

For tiden er Katrine midt inne i en hektisk innspillingsperiode av Jakten på kjærligheten. Likevel fikk hun med seg dansepremieren forrige lørdag.

- Det var veldig artig å se på, og jeg er full av empati for deltakerne. Den dagen man skal på sending er alle alltid veldig spente og jeg vet akkurat hvordan de har det i magen når de hører: «Kan Svein og hans dansepartner Nadya komme til dansegulvet for sin..», imiterer Katrine.

Siden hun kjenner følelsen så godt har programlederen noen gode råd til årets kjendisdansere.

- Ha det gøy! Her er det om å gjøre å kose seg, det er en veldig fin tid og en unik mulighet til å lære noe du ikke kan.

Og:

- Vi tok det ikke alt for alvorlig. Altså, vi tok det seriøst, og vi jobbet knallhardt. Jeg tror jeg var en av de som trente aller mest, men jeg husker at vi aldri ble satt ut av nerver. Jeg tror at om man tar det for alvorlig kan det bli litt krangling på trening og sånne ting, det er ikke bra.

Se «Skal vi danse» på lørdag klokken 19.30.

Les kjendisdansernes blogger her.