Kronprinsparet (Foto: Scanpix)
Kronprinsparet (Foto: Scanpix)

Kronprinsparet i stjerneintervju

Gir CNN-intervju under New York-besøket.

Kronprinsparet er for tiden på besøk i New York. Anledningen er Clinton Global Initiatives femte årskonferanse i dag og i morgen.

Løse globale utfordringer

Clinton Global Initiatives (CGI) er et forum der deltakerne kan utvikle og igangsette tiltak for å løse noen av verdens mest omfattende, globale utfordringer. I år deltar mer enn 60 tidligere og nåværende statsministre, blant dem Gro Harlem Brundtland og Kjell Magne Bondevik. Ledende krefter innen næringslivet, akademia, vitenskapsfolk og religioner verden over deltar også. USAs president Barack Obama skal for øvrig åpne konferansen, skriver Aftenbladet.no.

Til CNN

Kronprinsparet benytter også sjansen til å gjøre et intervju med CNN når de er i New York.

«Kronprinsen og Kronprinsessen gir intervju til «Amanpour on CNN»», skriver Kongehusets nettsted. Intervjuet sendes førstkommende mandag.

- Tema for intervjuet er kronprinsparets internasjonale engasjement i UNDP og UNAIDS, forteller Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, til VG.

Kronprinsen ble for seks år siden utnevnt til ambassadør for UNDP, med oppfølgingen av FNs tusenårsmål som hovedområde.

Stjernereporter

Og det er CNNs prestisjereporter, Christiana Amanpour, som skal intervjue Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit.

- Det er veldig spennende å bli spurt av henne, sier Hagen videre.

Amanpour er sjefkorrespondent i kanalen og kjent for sine intervjuer med verdens toppledere. Dekadente gjester som også har sagt ja til intervjuserien «Amanour», er Sør-Afrikas president, Jacob Zuma, tidligere statsminister i Storbritannia, Tony Blair og dronning Rania av Jordan.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)