Mannen deltok i Verdensmesterskapet i poker på nett (WCOOP) og kunne til slutt innkassere en flott 3. plass i turneringen, skriver Harstad Tidende .

Store penger

Over 2000 personer hadde betalt inn 30.350 norske kroner (5200 amerikanske dollar) hver for å kunne delta i mesterskapet. Uttellingen for nordmannen ble svært god - hele 5,5 millioner kroner (933.712 USD) ble gevinsten for 3. plassen.

Vil være anonym

Mannen er i midten av 30-årene og har så langt valgt å være anonym, men spiller under kallenavnet reddeevil.

Den lykkelige vinneren deltok i spillevarianten No Limit Texas Hold èm. Han spilte fornuftig og klokt hele veien, men hadde en råsterk avslutning. Da alle kortene lå på bordet satt nordmannen igjen med hjerterflush, men motstanderen fikk fullt hus. Vinneren av turneringen stakk av med hovedpremien på 10,1 millioner, det dobbelte av nordmannen.

Pengepremien på 5,5 millioner kroner er 300 tusen mer enn hva Dag Martin Mikkelsenvant i en liveturnering tidligere i år, men er på langt nær noen ny rekord. Anette Obrestad vant 11 millioner i en liveturnering i 2007 på nett.

Treukers turnering

Turneringen pokerStar.com World Championship og Online poker har gått over tre uker før den ble avsluttet natt til tirsdag. Den totale premiepotten for hele turneringsserien var på 250 millioner og nesten 44 tusen unike spillere fra 140 land har deltatt.

Norge fikk flere topplasseringer i turneringen og ble femte beste plassering. Totalt, 12, 9 millioner kroner gikk til Norge i innspilt gevinst.