wiik
wiik

Storberget vil holde Wiik bak lås og slå

Justisministeren mener giftdrapsdømte Terje Wiik ikke må få permisjon på lenge.

Dermed går Knut Storberget langt i å instruere Ila landsfengsel i hvordan de skal reagere overfor Wiik.

– Lang tid til neste gang

– Jeg mener det må ta lang tid før man får permisjon når man har brutt tilliten på en så graverende måte, sier Storberget til TV 2 Nyhetene.

I dagens VG sier fengselsdirektør ved Ila landsfengsel, Knut Bjarkeid, at de ikke har tatt stilling til spørsmålet om fremtidige permisjoner for Wiik.

– Han kan være ute igjen om noen måneder, og han kan ikke være det, sier Bjarkeid.

Kan straffes

Men justisministeren mener det må reageres strengt. Han sier at politiet også må vurdere om de skal straffeforfølge Wiik for ikke å ha møtt opp igjen etter endt permisjon.

– Når folk bryter tillit og bryter regler, da må det få konsekvenser. Derfor må politi og påtalemyndighet nå avgjøre om man skal straffe, for det finnes det hjemler for, sier justiministeren til TV 2.

Vil se på reglene

Drapsdømte Terje Wiik var på rømmen fra Ila landsfengsel i ti dager. Selv om det er svært sjelden at fanger ikke kommer tilbake etter en permisjon vil justisministeren likevel gå gjennom permisjonsordningen.

– Vi må se på om reglene fungerer bra nok, og særlig må vi se på hvilken type reaksjon folk får når man ikke kommer tilbake etter permisjon. Vi må se på om folk faktisk får en reaksjon, sier Storberget.