Geir Nordby, Jan Jönsson  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Geir Nordby, Jan Jönsson (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Røa-trener tilbudt landslagsjobb i Nigeria

Det nigerianske kvinnelandslaget er interessert i Røas suksesstrener, Geir Nordby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Ja, de ville ha meg over fra 1. november. Det er veldig hyggelig å få et sånt tilbud, sier Geir Nordby til TV 2 Sporten.

Nordby har trent Røa i 13 sesonger, og har vunnet tre seriegull og tre cupgull med laget, blant annet the double både i 2004 og 2008. Dynamitt-treneren vant også «Årets trener - kvinner 2008» av Norsk Fotballtreners pris. Tross store meritter var ikke Nordby en favoritt til å ta over det norske landslaget da Bjarne Berntsen sluttet etter EM i september. Men Nigeria er veldig interessert i Røa-treneren.

- Det nigerianske fotballforbundet tok kontakt og lurte på om Geir var interessert i å bli deres nye kvinnelandslagssjef. De var klare for å gå i forhandlinger, bekrefter advokat Gunnar Martin Kjenner.

Barna stoppet flyttingen
Det nigerianske kvinnelandslaget er syv ganger afrikansk mester i fotball, og har kommet til kvartfinalen i både VM og OL.

- Jeg måtte takke nei til slutt på grunn av familiesituasjonen min. Jeg har tre små barn og den eldste har nettopp begynt på skolen, så det var ikke ideelt. Særlig siden de ville ha meg med en gang. Det gikk litt for fort i svingene, fortsetter Nordby.

- De var klare til å fly han ned og begynne forhandlinger. Men så fødte samboeren hans en sønn i sommer, og da ble det vanskelig. Han ville ikke flytte dit med et spedbarn, så han takket nei, sier Kjenner.

Ser etter nye utfordringer

Men Nordby utelukker ikke at han er interessert i nye utfordringer etter hvert.

- Nå vil jeg gi alt i sesonginnspurten med Røa. Men jeg har vært trener der lenge og det hadde vært greit å snuse på andre ting også. Så jeg er åpen for nye utfordringer, sier Røa suksesstrener.

Han jobber nå fulltid ved siden av å være Røa-trener, men har en drøm om å kunne bare fokusere på fotballen etterhvert.

- Jeg har ambisjoner om å kunne leve av å være trener. Det hadde vært artig å bare konsentrere seg om det. Så sånne tilbud vil være veldig interessant, forteller han.