REDNINGSMANN: Michael Owen avgjorde seks minutter på overtid forrige gang lagene møttes på Old Trafford i Premier League. (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
REDNINGSMANN: Michael Owen avgjorde seks minutter på overtid forrige gang lagene møttes på Old Trafford i Premier League. (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

Owen reddet United

Dommeren la til fire minutter på Old Trafford. Michael Owen satte inn 4-3 etter 96 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Manchester City: 4-3

Michael Owen reddet Manchester United på overtid i det som må være et av tidenes byderby mot City - og sikret seg heltestatus i klubben.

Kampuret viste seks minutter på overtid.

Vi ga bort tre mål, og det kunne blitt en skam. I stedet ble det den beste derby-kampen noensinne!

Stillingen var 3-3 i byderbyet mellom Manchester United og Manchester City.

-Et privilegium å spille på dette laget
Så dukket Michael Owen opp. Etter en perfekt pasning fra Ryan Giggs dunket han inn 4-3 – og dermed sikret United seieren.

- Det var en del som tvilte på meg da jeg først kom hit, men selv har jeg aldri vært i tvil. Jeg føler jeg fremdeles har mye å bidra meg, og det viste jeg i dag, sier matchvinner Michael Owen til Sky Sports like etter kampen.

Og fortsetter:

- Jeg var klar over at det ville skape litt reaksjoner da jeg gikk til United, men jeg må understreke at jeg stortrives her. Det er et privilegium å spille på dette laget, slår Owen fast.

owen (Foto: Jon Super/AP)

Reddet Ferdinands dag
Rio Ferdinand kunne blitt Uniteds syndebukk da han ga vekk ballen til Craig Bellamy i forkant av Citys 3-3-scoring.

Owen er glad for å ha hjulpet sine nye lagkamerater til seier.

- Tidligere, da jeg spilte mot United, var de alltid kjent for å ha et godt forsvar. Det har de fremdeles. Jeg mener de har det beste forsvaret. Men noen personlige feil avgjorde dessverre i dag, og da er det utrolig deilig at vi spisser kunne hjelpe dem og redde dagen, slår Owen fast.

United topper nå Premier League. De regjerende mesterne har 15 poeng på seks kamper. Chelsea har like mange poeng, men én kamp mindre spilt. City er nummer fem, med tolv poeng på fem kamper.

sir alex ferguson (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

Tidenes byderby
Sir Alex Ferguson mener United burde vunnet med kalassifre. I andreomgang hadde hjemmelaget 70-30 prosent i ballbesittelse.

- Dette kunne blitt virkelig flaut for City, for vi kunne vunnet med seks-syv mål i dag. Så gode var vi, men vi gjorde noen feil. Dette er vel en av de beste derbykampene noen gang, sier Sir Alex Ferguson.

- Men hva velger du? Å vinne 6-0 eller levere den beste derbykampen noensinne, spør en smørblid Ferguson.

- Og Rio Ferdinand må være lettet?

- Ja, det er jeg sikker på at han er, svarer Ferguson til Sky Sports News - og sikter til at Ferdinand gjorde feilen som sørget for Citys utligningsmål.

Skotten mener blant annet at Dimitar Berbatov kunne scoret fem mål alene.

- Dimitar kunne scoret fem, men jeg skjønte at kampen skulle være i boksen mot slutten. Owen viste den målteften han har, hevder Ferguson

.

Darren Fletcher (Foto: Magi Haroun/EPA)

Slik var kampen:
Vertenes venstreback, Patrice Evrà, fant Wayne Rooney etter to minutter. Spissen fintet seg fri og satte ballen kontrollert bak Shay Given i City-buret.

United-keeper Ben Foster tabbet seg ut etter 16 minutter. Foster fikk ikke klarert, Carlos Tévez stjal ballen og fant Gareth Barry som utlignet.

Tévez fikk gult kort etter en stygg takling på sin tidligere lagkamerat Rio Ferdinand etter 26 minutter.

Tevez traff stolpen
Argentineren fikk sjansen like før pause, men angriperens avslutning gikk i stolpen.

Hjemmelaget åpnet best, men City tok kommandoen utover i omgangen og var nærmere scoring enn United.

United slo til like etter sidebytte. Ryan Giggs fant Darren Fletcher som stanget vertene i føringen etter 48 minutter. Men City slo tilbake umiddelbart. Craig Bellamy dro seg innover i banen og fyrte av. Ballen suste inn i vinkelen, en fantasisk scoring av City-spissen.

Manchester United trykket på etter City-scoringen, men Given vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

Giggs i storform
Giggs brukte sin silkefot etter 80 minutter. Inne i feltet ventet Fletcher som stanget inn sin andre scoring.

Rio Ferdinand tabber seg ut like før slutt. Midtstopperen prøvde å lobbe en pasning til Valencia, men City snappet ballen. Bellamy ble spilt fri og løpte fra Ferdinand og rundlurte Foster i United-buret.

Det gikk mot poengdeling på Old Trafford, men Michael Owen ville det annerledes. Dommeren la til fire minutter, den tidligere Newcastle-spissen ordnet 4-3 for United seks minutter på overtid.

Dermed vant United 4-3 etter en fantastisk kamp mellom Manchester-lagene.

Slik startet lagene:
United (4-4-2): B. Foster - J. O'Shea, R. Ferdinand, N. Vidic, P. Evrà - J. Park, Anderson, D. Fletcher, R. Giggs (C) - D. Berbatov, W. Rooney

City (4-5-1): S. Given - M. Richards, J. Lescott, K. Touré, W. Bridge - S. Wright-Phillips, G. Barry, N. de Jong, S. Ireland, C. Bellamy - C. Tévez

Ordkrig før kampen
Helt siden kampoppsettet for Premier League ble klart har innbyggerne i Manchester forberedt seg på dagens naboduell mellom Manchester United og Manchester City på Old Trafford.

Etter at nyrike City har pøst ut penger på overgangsmarkedet og blant annet sikret seg argentineren Carlos Tevéz fra nettopp United, håper City-fansen å vippe maktbalansen i byen i sin favør i løpet av sesongen.

Ordkrigen mellom managerne Sir Alex Ferguson og Mark Hughes har allerede pågått i flere uker.

Ferguson har anklaget City for å være smålige og for å sløse penger på spillermarkedet.

Hughes har svart med at Ferguson begynner å miste grepet og at han fryder seg over at den mektige manageren fokuserer mye av sin energi på de lyseblå.

Sir Alex: - Tevéz styrt av agenter
Carlos Tevéz har også vært i ordkrig med gamlesjefen Ferguson ved flere anledninger etter overgangen til erkerivalen.

Les også: Tevez med nytt angrep på Ferguson
Les også: - United behandlet meg uten respekt

Foran byderbyet uttaler Ferguson at han ikke har mistet nattesøvnen etter at Tevéz forlot klubben.

- Jeg har ingen problemer med at han ikke ble værende her. Han synes ikke han fikk nok spilletid forrige sesong, men jeg synes han fikk plenty, sier Ferguson ifølge Telegraph.

Han mener Tevéz lot seg styre av agenter og bakmenn.

- Jeg plages ikke av måten det endte på. Tro meg, det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Slike ting skjer og du kan ikke alltid klare å beholde alle spillerne. Jeg har alltid ment slike spillere er styrt av agenter, sier Ferguson.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter fra kl 14.30.

- Carlos ville elsket å score
City-manager Mark Hugheuttalte tidligere i dag at han håpet at Tevéz skulle bli spilleklar til bataljen på Old Trafford.

- Selvfølgelig har han veldig lyst til å spille. Han er veldig ivrig. Jeg har ingen bekymringer for hvordan han vil reagere. Han anerkjenner fortsatt United og er takknemlig for at han fikk spille for klubben, sier Hughes.

- Dersom han spiller er jeg sikker på at han vil elske å score mot United. På grunn av hans forhold til United-fansen er jeg sikker på at han vil feire på en passende måte, sier City-manageren.

TIL RIVALEN: Carlos Tevez gikk fra United til City tidligere i sommer (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

- City mangler vinnertyper
United-spissen Dimitar Berbatov lar seg ikke stresse av at City har styrket laget i løpet av sommeren.

- De har signert flere gode spillere og ser annerledes ut denne sesongen, men vi er ikke bekymret, sier bulgareren til Daily Mirror.

- Vi er fortsatt overbevist om at vi er det beste laget i verden og vi frykter ingen - særlig ikke et lag som ikke en gang er kvalifisert for Champions League, fortsetter Berbatov.

Han har ingen tro på at City vil klare å gå til topps i Premier League allerede denne sesongen.

- City vil nok helt sikkert bli bedre enn forrige sesong, men det er for tidlig for dem å vinne Premier League. For å klare det trenger du ikke bare gode spillere. Du trenger spillere som har vinnermentalitet. United og Chelsea er to lag som har mange slike spillere, uttaler han.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter fra kl 14.30.