BMW X5 får du nå fra rett over 200 000 kroner. (Foto: Geir Lysnes)
BMW X5 får du nå fra rett over 200 000 kroner. (Foto: Geir Lysnes)

Nå får du BMW X5 til like over 200 000,-

Her er Norges billigste BMW X5.

BMW X5 har hatt en nesten unik standing helt siden den ble presentert for ti år siden. Denne SUV-en er det mange som har drømt om.

Men for de fleste av oss har det blitt med drømmen og lange, misunnelige blikk etter de som har hatt råd til denne populære Hafjell-raceren.

231 hestekrefter

Men tidene forandrer seg også for biler som BMW X5. Det siste året har de rimeligste eksemplarene krøpet under 250 000 kroner og nå nærmer de seg snart 200 000 kroner.

For å se annonsen på Norges billigste BMW X5, klikk her:

Vi tok en telefon til familien som selger Norges billigste X5. En 2000-modell med 3-liter bensinmotor på 231 hestekrefter, og kilometerstand på 238 000. Prisen de forlanger er 229 000 kroner.

For å lese test av ny BMW X5, klikk her:

Tre X5-er

Hei, det er fra Broom, vi ser du har Norges billigste BMW X5 til salgs. Fått noe respons eller?

- Jada, absolutt, det har vært en 10–12 henvendelser, men den er fortsatt ikke solgt. Det har vært litt den greia et folk må selge sin egen bil først osv.

Vi ser den har ruslet et stykke, har det vært noen problemer underveis?

Interiøret i BMW X5 er eksklusivt. (Foto: Geir Lysnes)
Interiøret i BMW X5 er eksklusivt. (Foto: Geir Lysnes)

- Nei, jeg har hatt bilen i to år – og det er lenge til meg å være. Jeg er vel – for å si det mildt – litt over middels interessert i bil og bytter ofte. Dette er min tredje X5, har hatt to tidligere, en bensin og en diesel i tillegg til denne – og jeg har ikke hatt noen problemer med noen av dem, forteller den hyggelige karen fra Kvelde, rett utenfor Larvik.

Fire unger

Hva kommer du til å savne mest med bilen når du får solgt den?

- Dette er en bil både jeg og kona har blitt skikkelig glade i, så det er med litt tungt hjerte den selges. Vi venter vårt fjerde barn nå, og må ha syvseter med plass til både barnevogn og bikkje.

Dessuten "må" vi ha automat, så dette blir ikke noen enkel jobb! Kombinasjonen kjøreegenskaper, komfort og sprek motor kommer vi nok til å savne mest, avslutter den bilglade mannen.

Pen fargekombinasjon

Denne bilen - som er solgt ny i Norge - har også en tidløs og pen fargekombinasjon. Sølv metallic lakk og sort skinninteriør med innslag av treverk, og utstyrslista er laaaang...

Du får nå altså en BMW X5 til samme pris som du må betale for en svært snaut utstyrt VW Golf.

SUV eller SAV?

BMW X5 eller E53 som er det interne navnet, kom i 1999 og ble avløst av andre generasjon (E70) i 2006.

BMW selv sier at dette er en SAV (Sports Activity Vehicle) og ikke en SUV (Sport Utility Vehicle).

Den kom på en tiden da BMW eide Land Rover, så den deler en del komponenter med Range Rover, men også med BMW 5-serie (E39) fra samme tid.

Les mer om BMW X5 i Brooms bruktbilguide - klikk her:

2000 modell BMW X5  3,0i (Foto: Geir Lysnes)
2000 modell BMW X5 3,0i (Foto: Geir Lysnes)