Carl I. Hagen er godt fornøyd med Frps valgkamp, og roser partileder Siv Jensens innsats. Mediene er han ikke like godt fornøyd med. (Foto: TV 2)
Carl I. Hagen er godt fornøyd med Frps valgkamp, og roser partileder Siv Jensens innsats. Mediene er han ikke like godt fornøyd med. (Foto: TV 2)

Carl I. Hagen blir PR-rådgiver

Skal jobbe for kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller.

Frps tidligere leder Carl I. Hagen er engasjert av Burson-Marsteller, opplyser selskapets administrerende direktør Sigurd Grytten i en pressemelding.

Hemmelige oppgaver

Burson-Marsteller arbeider med kommunikasjon som virkemiddel til å påvirke atferd og holdninger.

Dermed setter en av de mest profilerte politikerne strek for sin politiske karriere. Hagen har vært stortingspresident. Hva han skal gjøre for PR-byrået holder Burson-Marsteller foreløpig tett om.

– Vi skal utdype Hagens rolle i selskapet på en pressekonferanse, sier Sigurd Grytten i Burson-Marsteller til tv2nyhetene.no.

PR-teft

Etter å ha bygget opp Fremskrittspartiet nærmest alene har Hagen utviklet en av norsk politikks største PR-teft.

Frp-kjempen er kjent for å slippe ofte til i mediene, men også som en av de mest mediekritiske. Carl I. Hagen ga NRK tilnavnet «ARK» - Arbeiderpartiets Rikskringkasting, og ynder å fremstille Frp som partiet som er evig plaget av mediene.

– Vi har blitt hundset av et samlet mediekorps gjennom hele valgkampen, med ARK i spissen, sa Hagen ifølge Aftenposten etter at de rødgrønne gikk seirende ut av valgkampen.

– Forstår mediesamfunnet

Om han velger samme strategi som PR-mann gjenstår å se. At han skjønner mediesamfunnet er sikkert og visst. Journalist og forfatter Gudleiv Forr beskriver Hagen slik i Store Norske Leksikon :

– Carl I. Hagen er vår første postmoderne politiker. Han forstod tidlig mediesamfunnet og spilte effektivt på de muligheter de moderne massemedier gav i en tid da partiorganisasjonene fikk stadig mindre betydning som kontaktledd mellom elite og velgere.

Klokken 11 torsdag skal Carl I. Hagen fortelle om sine nye oppgaver på en pressekonferanse.