Nye medlemmer i Venstre (Foto: TV 2)
Nye medlemmer i Venstre (Foto: TV 2)

Tusen nye medlemmer til Venstre

Valgnederlaget fører til en strøm av nye medlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partiet Venstre opplever tunge dager på partikontoret i Møllergata i Oslo. Leder Lars Sponheim har varslet sin avgang og flere ansatte har blitt sagt opp etter at partiet bare fikk to mandater på Stortinget ved valget.

Men det finnes et lyspunkt for Norges eldste parti. For siden valglokalene stengte mandag har partiet opplevd et rush av nye medlemmer.

941 nye medlemmer

På en datamaskin på partikontoret lyder det et pling for hvert nytt medlem og den har nå plinget hele 1000 ganger på bare to dager. Og fortsatt ringer telefonen på Venstre-kontoret.

– Det har vært et gledelig rush av folk som vil bli medlemmer, sier nestleder Trine Skei Grande i Venstre.

Medlem nummer 1000 etter valglokalenes stengetid kom klokka 21.23, og er bosatt i Sandefjord, opplyser Venstre onsdag kveld.

– Noen av dem som melder seg inn har nok dårlig samvittighet, noen er forbanna på Carl I. Hagens kommentarer om Sponheim og mange vil være med å bygge Venstre videre, mener Grande.

Fra hele landet

Medlemsinformasjon til de nye medlemmene skal derfor pakkes og sendes raskt ut til adresser over hele landet.

– Det er folk fra hele landet som vil bli medlem og det er veldig oppmuntrende, sier Borghild Tenden, førstekandidat for Venstre i Akershus.

Hun og nestleder Skei Grande er derfor travelt opptatt med å pakke ned materiell sammen med kolleger. Tenden og Skei Grande er de eneste fra Venstre som fikk mandat til Stortinget.

Ikke på grunn av Sponheim

Mandagens dårlige valgresultat for Venstre førte til at Lars Sponheim trakk seg som leder.

Men Sponheims avgang får ikke den tvilsomme æren for medlemsrushet.

– Jeg tror ikke det handler om det, snarere tvert imot, mener Grande. Dette handler om valgresultat, og det er mye sympati og engasjement mener hun.

Fikk sjokk

Ved årets valg hadde mange velgere flyttet seg fra Venstre til Ap eller Høyre. Venstre selv mener mange derfor fikk sjokk når de så hvor dårlig partiet gjorde det.

Men partiet er ikke bitter på etterpåkloke nye medlemmer.

– Nei det er vi ikke. Politikere som er bitter på velgerne sine kommer ikke langt. Vi respektere velgerne våre og da må vi bare gjøre jobben bedre neste gang, sier Trine Skei Grande til TV 2.

Men litt humor har Venstre-politikerne over det plutselige medlemsskredet. På Twitter skriver sentralstyremedlem i Unge Venstre, Sveinung Rotevatn, at medlem nummer 1000 blir ny Venstre-leder.