frp_kandidater (Foto: Fremskrittspartiet)
frp_kandidater (Foto: Fremskrittspartiet)

Fortsatt spenning om hvem som havner på Stortinget

Selv om de fleste stemmene er talt opp, kan flere kandidater bytte plass på det nye Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremdeles telles det noen stemmer, i første rekke spåkalte tekniske valgkretser i noen av byene. Dermed er ikke det endelige valgresultatet klart, selv om stillingen mellom blokkene virker fastlåst.

Telemark

Fremskrittspartiets andrekandidat i Telemark, Kåre Fostervold kan ryke ut av Stortinget, selv om de offisielle tallene fortsatt viser at han er inne.

Fostervold ble valgt inn på Stortinget for fire år siden og har representert Fremskrittspartiet i næringskomiteen.

Her finner du oppdaterte resultater for Telemark.

Rogaland

TV 2 har finregnet på de opptalte stemmene i Rogaland. De foreløpige tallene viser at Fremskrittspartiets fjerdekandidat Bente Thorsen ligger an til å ta andremandatet fra KrF.

Dersom trenden holder seg på de siste stemmene som ennå ikke er opptalt, ryker hennes sambygding Kjell Arvid Svendsen (KrF) ut av Stortinget.

Hold deg oppdatert på de siste resultatene her.

Utjevningsmandater

Med en endret fordeling av distriktsmandatene i Rogaland blir også den nasjonale rekkefølgen på utjevningsmandatene endret.

Det medfører at KrF) kaprer et utjevningsmandat i Telemark. Dette skjer på bekostning av(Frp).

Høyre nærmer seg

Klokken 1830 tirsdag kveld viser opptellingen at Høyre mangler 160 stemmer på å ta et ekstra utjevningsmandat. Det ville i så fall gått til andrekandidat Lars Tvete i Sør-Trøndelag.

Skjer dette går det mest trolig på bekostning av et utjevningsmandat Fremskrittspartiet skulle hatt. Den yngste som ser ut til å bli valgt inn, Mette Hanekamhaug fra Møre og Romsdal ryker i så fall ut.

Sponheim nærmer seg

Venstreleder Lars Sponheim mangler tirsdag kveld bare 343 stemmer på å kapre det siste direktemandatet i Hordaland, men det er nå svært få stemmer igjen å telle i Hordaland.

Det er fremmedstemmene, velgere som har stemt i en annen velgkrets i Bergen, som gjør at stemmetallene til både Høyre og Venstre kryper oppover. Noe av årsaken kan være fotballkampen mellom Brann og Viking som kan ha fått flere velgere i Bergen til å stemme i en valgkrets nær Brann stadion enn normalt.

Venstre mangler nå bare 3165 stemmer på å nå sperregrensen på fire prosent, men det er for få stemmer igjen å telle til at dette vil skje.