UTE AV STORTINGET: Lena Jensen (SV) må til Oslo for å pakke kofferten. Etter åtte år på Stortinget ble hun ikke igjenvalgt. (Foto: TV 2)
UTE AV STORTINGET: Lena Jensen (SV) må til Oslo for å pakke kofferten. Etter åtte år på Stortinget ble hun ikke igjenvalgt. (Foto: TV 2)

SV er ribbet i nord

Partiet er kun inne med én representant i de fire nordligste fylkene.

Det gikk fra fest til gravøl på SVs valgvake i Tromsø i natt. For etter åtte år på Stortinget er det nå slutt for Lena Jensen.

– Det gikk fra fantastisk glede når de første valgdagsmålingen kom til ekstrem stor skuffelse som ikke er mulig å beskrive tror jeg, sier Jensen til TV 2 Nyhetene.

SE ALLE VALGRESULTATENE HER.

En mann fra Nordland

Men det er ikke bare i Troms at SV gikk på en smell, partiet blir ribbet for stortingsrepresentanter i nord, partiet blir kun representert med én mann fra Nordland.

– Det blir krevende, det er en svær landsdel som skal dekkes så det blir sikkert mye farting og kanskje mye reising, sier Geir-Ketil Hansen til TV 2 Nyhetene.

Valgforsker Marcus Buck tror det er regjeringssamarbeidet som har tært på oppslutningen til SV.

– Når vi får et regjeringsvalg der det manes til ansvarlighet og til styring og den type ting, da faller den type partier som SV ut.

LES OGSÅ: – Det er rødgrønn politikk som vinner

– Det ordner seg for snille jenter

I Finnmark tror man nedgangen til SV skyldes at partiledelsen har sviktet distriktene i valgkampen.

– Man har vært litt for lite opptatt av utfordringene ute i distriktene det tyder på organisasjonen ikke har gjort den jobben som man burde, det sier leder i Alta SV, Otto Erik Aas, til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag kveld setter Lena Jensen seg på flyet til Oslo for å pakke sammen etter åtte år på Stortinget.

– Det blir veldig rart, men det ordner seg for snille jenter, avslutter Jensen til TV 2 Nyhetene.