Høyres Erna Solberg kutter i offentlige utgifter i det alternative statsbudsjettet.  (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)
Høyres Erna Solberg kutter i offentlige utgifter i det alternative statsbudsjettet. (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)

Høyre-Erna er folkets vinner

Folk flest mener Høyre-leder Erna Solberg har gjort den beste valgkampen, viser en undersøkelse gjort for TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I undersøkelseN TNS Gallup har gjort på oppdrag for TV 2 svarer 40,6 prosent av velgerne at de mener Høyre og Erna Solberg har gjort den beste valgkampen.

Målingen er tatt opp før valglokalene åpnet, og Velgerne svarte uavhengig av hvilket parti de skulle stemme på.

Undersøkelsen viser at Høyre er valgkampvinner både blant menn og kvinner og i alle aldersgrupper unntatt 45-59 år. Nesten like mange Frp-velgere mener Høyre har gjort den beste valgkampen som Frp.

Solberg: – Fortjent

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Selvfølgelig synes jeg det er fortjent. Vi har jobbet hardt i sju uker, sier Erna Solberg til TV 2.

– Hva var det du gjorde annerledes?

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle være meg selv. Jeg er saklig, litt mindre konfliktorientert, og opptatt av politisk samarbeid. Det tror jeg folk etterspør, sier Solberg.

Gjennom hele valgkampen har Solberg markert seg på tv-debattene og blitt kåret til den beste debattanten på samtlige.

TNS Gallup spurte et utvalg velgere (ca. 1000), uavhengig av hvilket parti de stemmer, følgende spørsmål:

Hvem synes du har gjort den beste valgkampen?
Høyre 40,6 %
Arbeiderpartiet 34,3 %
Fremskrittspartiet 16,1 %
Andre partier 9,3 %

Kampanje: – Årets valgkampvinner

Dette er tredje gang på valgdagen at Høyre og Erna Solberg stikker av gårde med seieren i tre ulike kåringer.

– Jeg ble litt overrasket over at vi fikk alle disse kåringene i løpet av dagen. Men denne viser at også folket mener det, og ikke bare ekspertene, sier Solberg.

Tidligere mandag ble det klart at en enstemmig jury nedsatt av Kampanje har kåret Høyre med partileder Erna Solberg i spissen som årets valgkampvinner.

«Høyre sto godt plassert i skyggenes dal i sommer. (...) Men Høyre, med en rakrygget partileder Erna Solberg i front, har stått fjellstøtt på et tydelig budskap, som partiet aldri rokker på, og det har kjørt det samme budskapet lenge: Høyre vil samarbeide med alle for å få en ny borgerlig regjering», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Diplomet ble overrakt under God Morgen Norges sending på TV 2 mandag morgen.

Også partiledernes rådgivere peker på Høyre som valgkampens vinner. Ifølge rådgiverne NTB har snakket med har Solberg og Høyre lykkes med å få oppmerksomhet om sine politiske saker.

LES ALT OM ERNA SOLBERG

Kroppsspråkekspert: - Glimrende jobb

Kroppsspråkekspert Live Bressendorf Lindseth skryter også av Solberg. Hun har analysert alle politikerne i valgkampinnspurten, og mener Høyre-lederen har gjort en svært god jobb.

– I denne valgkampen har hun gjort en glimrende jobb. Hun stråler av selvtillit, tror på budskapet hun framfører, er meget engasjert og blid. Hun er velvillig innstilt både for den ene og den andre i politisk sammenheng, men hun viser stor interesse for velgerne på en troverdig måte. Hun vil kunne gjøre en god figur som statsminister, sa Lindseth til TV 2 Nyhetskanalen søndag.

Selv skulle Høyre-lederen gjerne tatt en uke til med valgkamp og en skikkelig skoledebatt.

– Jeg skulle gjerne tatt en uke til med valgkamp. Jeg er enig med Kristin Halvorsen i at vi gjerne skulle diskutert mer skole, men jeg har et annet utgangspunkt for hva den debatten skulle inneholde, sa Erna Solberg til TV 2 Nyhetskanalen da hun leverte sin stemmeseddel på Skjold skole i Bergen mandag formiddag.

LES OGSÅ: Erna slår medie-knockout på Siv

– Sommerfugler i magen

Klokken 21 mandag kveld kommer valgdagsmålingen som kanskje kan gi svar på om Solberg stikker av gårde med nok en seier.

Høyres statsministerkandidat har i hvert fall klokkertro på at de etter valget skal få muligheten til å danne et borgerlig regjeringsalternativ.

– Det er en konflikt på borgerlig side. Dersom det blir et borgerlig flertall, hvem er den første du ringer til i natt?

– Jeg kommer til å snakke med alle tre. Men vi kommer nok til å sove på det.

– Men dere skal ha en partilederdebatt i natt.

– Det viktigste er at vi fire kan snakke sammen om politikk. Vi har så mye felles som gjør at vi kan realisere ting hvis vi blir enige, forteller Solberg.

– Jeg er full av sommerfugler i magen for hva som kommer til å være resultatet.

Her finner du valgresultatene fra klokken 21

Se da Erna Solberg møtte Pål T. til partilederutspørring: