Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ei tenåringsjente fra Vestfold som døde mandag, var smittet av H1N1-viruset, opplyser Helsedirektoratet til NTB.

- Helsemyndighetene har i dag fått bekreftet at en tenåringsjente fra Vestfold, som døde mandag 7. september, hadde influensa A (H1N1), heter det i meldingen. Ifølge NRK ble hun funnet død i sin bolig i Larvik.

Andre norske offer

Tidligere denne uken ble det kjent at kvinne i 40 årene fra Akershus, som døde i helgen, også hadde blitt smittet av viruset. Også en dansk lastebilsjåfør mistet livet i Norge som følge av influensasmitten.

LES OGSÅ: Norsk kvinne døde av svineinfluensa

– De pårørende er varslet om prøvesvaret. Av hensyn til taushetsplikten kan jeg ikke kommentere jentas øvrige sykdomshistorie, sier kommuneoverlege Lars Krogh i Larvik til NTB.

Undersøker oppfølgingen

Han opplyser at personene i kretsen rundt den avdøde får oppfølging av kommunelege og fastlege.

– Helsetilsynet vurderer nå om oppfølgingen og behandlingen jenta har fått er adekvat. I starten av en slik epidemi er det viktig og naturlig at slike vurderinger gjøres, sier Krogh til tb.no. Ifdølge avisen skal jenta ha blitt behandlet med medisinen Tamiflu.

Det var onsdag innrapportert 1.223 tilfeller av bekreftet ny influensa med influensavirus A (H1N1), altså såkalt svineinfluensa. To tredeler av de syke er i alderen 10-29 år.