Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen  (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Edvalds nye lag får antidoping-skryt

Team Sky får skryt fra UCI-presidenten.

Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen er alle klare for britiske Team Sky, og de norske sykkelguttenes kommer til et nystartet lag med et sterkt antidopingstandpunkt.

- Vi har en klar antidopingstrategi, sier Team Sky-sportsdirektør Dave Brailsford til Cyclingnews.

- Et seriøst antidopingfokus
Johan Kaggestad er positiv til antidopingregimet i Team Sky.

- Britisk idrett har et seriøst antidopingfokus, og siden Team Sky er en del av British Cycling, som igjen er en del av Team Great Britain, tilsvarende den norske Olympiatoppen, så er det naturlig at de er inne i det samme antidopingprogrammet, forklarer TV 2 Sporten sykkelekspert Johan Kaggestad.

Dave Brailsford  (Foto: Scanpix/Steve Searle/ WENN.com)
Dave Brailsford (Foto: Scanpix/Steve Searle/ WENN.com)
Lag som Garmin-Slipstream og Columbia-HTC bruker ressurser på intern testing. Det vil også Team Sky gjøre, selv om de neppe vil benytte seg av dopingeksperten Don Catlin, som både Garmin og Columbia bruker.

- Det blir en av nøkkelelementene. Det er ting vi gjør her i British Cycling, og vi har våre egne blodtestingsprotokoller, sier Dave Brailsford.

- Uavhengig testing har sine fordeler, men vi har et program vi er komfortable med. Vi har presentert det til UCI, og de var også komfortable med det, sier Brailsford.

Får skryt fra UCI-presidenten
Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid, er også meget fornøyd med Brailsford antidopingvisjon.

- Det har vært mange diskusjoner mellom David og antidopinginstansen i UCI når det gjelder lagets filosofi. Den ligner den det britiske banesyklingslaget har, og de har sammen med British Cycling vært forkjempere for en ren sport opp gjennom årene. Alle atletene som jobber med dem får denne filosofien innbarket, sier McQuaid.

- Handler om moral
Chris Froome er en av den norske Sky-trioens nye lagkamerater. For han var antidopingstrategien viktig da han skrev under.

- For meg handler det om moral, og den etiske siden av syklingen. Doping dreper sporten og autentisiteten i rittene. Hvor mange ganger sitter du der og ser en kar vinne et ritt, bare for å se den virkelige vinneren bli annonser et par uker senere?, spør Froome.

- Det er meget viktig at jeg er på et lag som tar avstand fra doping. Som jeg forstår det plukker de ikke opp ryttere som har en tvilsom historie eller et dårlig rykte. Jeg tror også de har gått gjennom de biologiske passene, og før jeg signerte så de på alle nivåene mine og variasjonene i dem, fortsetter han.

Her er de første 16 på Team Sky: Steve Cummings, Russell Downing, Chris Froome, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Geraint Thomas, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thomas Lövkvist, Simon Gerrans Juan Antonio Flecha, Kjell Carlström, John Lee Augustyn, Greg Henderson, Morris Possoni.