nufb
nufb

Falske slankepåstander

TV 2 hjelper deg avslører Nuforms reklameløgner

Et gjennombrudd i fedmeforskingen, skriver Nuform om Nushape-pillene. Sannheten er at ingen vitenskapelig tidskrift har publisert studien bak pillene. En studie som er skrevet av den samme mannen som har laget pillene.

Se også: Steinar gikk opp i vekt etter å ha brukt Nushape

Har ikke dekning

Nuform virker heller ikke til å ha lest sin egen studie spesielt godt. Firmaets markedsføring inneholder nemlig flere påstander som ikke har dekning i studien.

Her er noen eksempler TV 2 hjelper deg redaksjonen har funnet:

1. «Fasen med forskning og kliniske studier er nå over» står det i reklamen. I studien står det at det må forskes videre før man kan konkludere.

2. «Bli kvitt magefett uten sult og økt fysisk aktivitet» står det i reklamen. I studien anbefales pillene sammen med fornuftig diett og et treningsprogram. Samtidig står det at det ikke ble gitt diettråd til deltagerne i studien.

3. «Høsten 2008 gjennomførte vi en klinisk studie i Norge med over 60 deltagere» står det i reklamen. I studien står det at den hadde 40 deltagere.

4. I reklamen hevdes det at placebogruppen, som fikk narrepiller, ikke hadde noen vektreduksjon. I studien står det at deltagerne i placebogruppen gikk ned 2,2 kilo.

5. I reklamen hevdes det at pillen er trygg, sikker og helt uten plagsomme bivirkninger. Sannheten er at det ikke er gjort noen studie for å undersøke om pillene gir bivirkninger.

- Det er viktig at folk ikke tror dette er trygt og sikkert. Fordi det vet vi ingenting om, sier Jøran Hjelmesæth ved Senter for sykelig overvekt

Da TV 2 hjelper deg oppsøkte Nuform ville ikke firmaets daglige leder og eier svare på våre spørsmål. Isteden viste han til en pressemelding på nushape.no.

– De som ønsker en balansert framstilling av saken kan lese vår pressemelding, sa han til TV 2 hjelper deg.