KLAR FOR SPEEDDATE: Jan Erik Kjær leser gjennom frierbrevene en siste gang før han skal møte sine utvalgte til speeddate i «Jakten på kjærligheten». (Foto: Lasse Sandaker Nielsen)
KLAR FOR SPEEDDATE: Jan Erik Kjær leser gjennom frierbrevene en siste gang før han skal møte sine utvalgte til speeddate i «Jakten på kjærligheten». (Foto: Lasse Sandaker Nielsen)

- Håper jeg ikke blir klemt på

Jan Erik Kjær vil heller bli møtt med et godt og trivelig håndtrykk.

Stemningen er spent på Leangkollen i Asker når årets «Jakten på kjærligheten»-bønder gjør seg klare til å møte sine utvalgte friere for første gang. Siste gjennomlesning av frierbrevene er noe av det som står på plakaten.

Språknazi

Jan Erik Kjær, Norges første homofile mann som jakter på kjærligheten på tv, er tydelig på hva han har lagt vekt på i utvelgelsen.

- Måten frierne presenterte seg på har vært avgjørende. Jeg er jo litt språknazi, så det har vært viktig at de har gjort seg litt flid. Det har vært et viktig førsteinntrykk. Samtidig ville jeg at brevene var ekte, en ekte presentasjon av vedkommende. Og ikke bare svar på det de tror jeg vil høre, sier Jan Erik, mens han blar i brevbunken.

Les også: - Sjokkerende at jeg ble med videre

En har utpekt seg

Jan Erik forteller at han ikke har giftet seg utifra brevbunken, men avslører at en har utpekt seg.

- Han (Ole Kristian Huser, red. anm.) har sitert teksten til Annie´s Song og vi har like interesser, så det blir veldig hyggelig å treffe ham, sier Jan Erik som understreker at han er helt uten date-trening.

Se Ole Kristian Huser lese fra brevet sitt i videoen nedenfor (artikkelen fortsetter under videoen)

Smil og blikk

I løpet av høsten skal ti friere bli til én, gjennom en speeddate, to aktivitetsdager og en uke på bondens gård. Deretter skal bonden ta med seg sin utvalgte på utenlandstur. Jan Erik er bevisst på prosessen han skal gjennom.

- Jeg tenker hele tiden på at jeg til slutt skal sitte igjen med en, sier bonden som i presentasjonsprogrammet på TV 2 tidligere i år kunne avsløre at blikket er noe av det første han legger merke til hos en potensiell kjæreste.

Og blikk har han fått.

- Ja, det har vært mange gode og trivelige smil og blikk i brevbunken, sier han med et lurt smil.

Les også: Her er Jan Eriks friere

Les også: Jan Erik vil ha en å dele livet med

Jan-Erik-spiller-sjakk (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)
Jan-Erik-spiller-sjakk (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)

Utenfor-kroppen-opplevelse

For en som selv har uttalt at han er helt ute av date-trening, blir ni sjuminutters dater i løpet av en ettermiddag noe helt utenom det vanlige.

- Speeddaten blir en utenfor-kroppen-opplevelse, større en julaften når du var fem år, sier bonden har strategien klar.

- Jeg skal prøve å være meg selv, prøve å tenke på at ingen ser på og at jeg og frieren i løpet av de sju minuttene vi har sammen skal klare å finne hverandre i en trygghet, sier han.

Og frierne? De oppfordres til å være seg selv og gi Jan Erik et fast håndtrykk.

- Slapp av, vær deg selv, oppfordrer han og avslutter:

- Jeg håper jeg ikke blir klemt på, men blir møtt med et godt og trivelig håndtrykk.

OM JAN ERIK FÅR DET SOM HAN VIL SER DU I «JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» MANDAG KLOKKEN 20.00 PÅ TV 2 ELLER PÅ TV 2 SUMO NÅR DU VIL.