Jan Erik Kjær Jakten 09
Jan Erik Kjær Jakten 09

- Sjokkerende at jeg ble med videre

Jan Erik Kjær hadde ikke forventet å få nok frierbrev til å gå videre i «Jakten på kjærligheten».

Mandag kveld skrev TV 2 et stykke tv-historie. For første gang skal en homofil mann jakte på kjærligheten i beste sendetid på tv. Hovedpersonen selv, bonden Jan Erik Kjær, får nå livet snudd på hodet.

- Det er litt sjokkerende at jeg ble med videre, for jeg hadde jo ikke forventa at jeg skulle få nok brev, så nå ble alt plutselig helt annerledes. Det første jeg tenkte var «nå må jeg ha avløser», sier Jan Erik Kjær til tv2underholdning.no.

Les også: Brukte bildene for å velge ut friere

Les også: Har ingen trening i å være på «sjekkern»

Håper å hjelpe andre

Jan Erik Kjær, nylig profilert som en av 17 kjente og ukjente som forteller sin ut-av-skapet-historie i boka «Skapsprengere», er bevisst på at en del mennesker vil bli utfordret - og kanskje provosert - over å se to menn lete etter kjærligheten.

- Jeg utfordrer det norske folk ved at jeg er homofil. Målet er jo at to menn skal finne kjærligheten og det vil skape ubehag for mange, sier bonden, som er forberedt på at Espen Ottosen og gjengen (Norsk Luthersk Misjonssamband, red.anm) kommer til å få nok å skrive om.

- De jobber jo egentlig for oss, ikke for seg selv, sier han og smiler.

I tillegg til å finne en livsledsager i høst, håper Jan Erik å normalisere likekjønnet kjærlighet.

- Jeg håper å kunne hjelpe andre med å komme ut av skapet ved å forhåpentligvis vise at dette er helt normalt, sier han mens han hyller sine modige friere.

- Frierne er kjempetøffe og modige!

LLH-leder Karen Pinholt
LLH-leder Karen Pinholt
Bra for homokampen

- Dette blir kjempegøy å følge med på! jubler Karen Pinholt, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), som mener det TV 2 nå gjør er veldig viktig.

- Dette er jo en del av det å synliggjøre at det finnes homofile der ute. Det er vårt viktigste våpen. Det er viktig for homofile å få ulike historier og mennesker å identifisere seg med, sier hun til tv2underholdning.no.

Les også: Her er Jan Eriks friere

Homfile ikke homogene

LLH-lederen mener det er viktig å få frem at samfunnet vårt er mangfoldig og at homofile og lesbiske ikke er en homogen gruppe.

- Homofile og lesbiske er like forskjellige som alle andre. Vi er en del av mangfoldet, og jo flere ulike representasjoner av homofile og lesbiske vi ser i mediebildet, jo lettere er det å forstå at vi ikke er en homogen gruppe, men like forskjellige som alle andre, sier hun.

Les også: Her er bøndene og frierne som skal jakte på kjærligheten!

Les også: - Det kokte i kroppen

Ekstra krydder med homobonde

Mens Jan Erik Kjær tror at hans deltakelse kan skape debatt, tror LLH-lederen mest av alt at programmet blir mer spennende.

- Jeg kan ikke se hvordan dette er kontroversielt, men tror generelt at det norske folk synes det er gøy og at det bidrar til ekstra krydder i programmet, sier hun.

LLH-lederen benytter samtidig muligheten til å rose TV 2 for at kanalen er med på å speile samfunnet som tv-kanalen selv er en del av.

- En fjær i hatten til TV 2 som har fått til akkurat dette, sier hun og legger til at hun gleder seg til å se hva slags oppslutning programmet får.

Se «Jakten på kjærligheten» på TV 2 i kveld klokken 20 eller på TV 2 Sumo når du vil.