PS Abarth front
PS Abarth front

Fiat 500 Abarth 695 "Tributo Ferrari"

Bitteliten bil med 180 hestekrefter. Dette blir moro, det!

Dette er Abarth 695 "Tributo Ferrari" - den foreløpig heftigste spesialmodellen av sjarmtrollet Fiat 500.

Her har Abarth-ingeniørene gått til Ferrari og fått hjelp til å koke sammen en bil som bør kunne by på hysterisk kjøreglede.

Skreddersøm

Med utgangspunkt i bittelille Fiat 500, har de tatt den standard 1,4-liters bensinmotoren og skremt den opp i 180 hestekrefter.

PS-abarth-500
PS-abarth-500

Understell, fjæring og støtdempere skal være skreddersydd for å takle de ekstra kreftene.

Vi snakker neppe om noen komfortvinner, men den skal henge med i svingene! I tillegg er bremsene forsterket.

Heftig lyd

Bilen er selvfølgelig lakkert i Ferrari-rødt og har fått en akkurat passe heftig stylingpakke. Fortsatt søt og sjarmerende - men med spoliere og luftinntak som tydelig viser at dette er langt fra standardvare.

Les testen av Fiat 500 - klikk her:

17-tommers felgene skal være "inspirert" av Ferrari og det er også jobbet med eksoslyden. Her skal du komme nært følelsen av å sitte i en Ferrari - selv om du bare har betalt en brøkdel av prisen!

Hyggelig pris

Innvendig er standardsetene kastet ut og erstattet av ekstra lette sportsstoler. Ferrari har også satt sitt preg på instrumentpanelet og rødfargen går igjen i interiøret.

Foreløpig er det ikke kjent når bilen kommer på markedet. Noen ordinær import til Norge er det neppe snakk om, men du kan helt sikkert spesialbestille bilen. Og selv om antallet hestekrefter betyr mye avgift, snakker vi likevel om hyggelig pris for en bil med så høy entusiastfaktor.

Lyst på Fiat? Les mer i Brooms nybilguide her:

PS-abarth-500-2
PS-abarth-500-2