Edvald Boasson Hagen  (Foto: VINCENT JANNINK/AFP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: VINCENT JANNINK/AFP)

Boasson Hagen: - Jeg har lyst til å prøve noe nytt

Edvald Boasson Hagen forteller hvorfor det ble Team Sky.

Etter uker med spekulasjoner kunne endelig Edvald Boasson Hagen bekrefte hvilket lag han skal sykle for neste sesong.

Det har ikke vært noen stor hemmelighet at Team Sky blir hans nye arbeidsgiver.

Som TV 2 Sporten meldte i forrige uke, slår Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug følge med Boasson Hagen til Team Sky.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst på siden.

Ville se hvem som kom til Sky
- Edvald har ikke hatt noen dårlig tid på dette. Vi har ønsket å se hvilke andre ryttere som skal sykle for Team Sky, sier Birger Hungerholdt.

Boasson Hagen har inngått en treårskontrakt med Team Sky. Nordhaug har signert for to år.

- Kurt Asle har i mange år vært kamerat med Scott Sunderland. Han er også en medvirkende årsak til at vi sitter her i dag. Den første kontakten kom gjennom Kurt Asle, forklarer Boasson Hagens rådgiver.

- Det er mange som har lurt på hvorfor jeg ikke ble i Columbia. Jeg har hatt to fine år. Jeg har hatt mange fine resultater og god oppbacking. Det de har investert i meg har gitt resultater. Men jeg har lyst til å prøve noe nytt. Da jeg fikk muligheten til å snakke med Scott Sunderland og Sky, så hørtes det spennende ut, forklarer Boasson Hagen om overgangen.

Her er de første 16 på Team Sky: Steve Cummings, Russell Downing, Chris Froome, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Geraint Thomas, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thomas Lövkvist, Simon Gerrans Juan Antonio Flecha, Kjell Carlström, John Lee Augustyn, Greg Henderson, Morris Possoni.

Se intervju med Boasson Hagen og Nordhaug:

338226

Vurderte bare engelskspråklige lag
Det var viktig å komme seg til et lag med stabil økonomi.

- Vi fikk en liten støkk da vi signerte med T-Mobile, som trakk seg ut før Edvald var kommet til laget, forklarer Hungerholdt.

Det har vært mange tilbud, men ikke alle har vært like aktuelle.

- Det er viktig for oss at det er et engelskspråklig lag. Det betyr at alle tilbud fra Spania og Italia ikke har vært vurdert, forklarer rådgiveren.

Håper å kjøre Tour de France
Penger har aldri vært motivasjon for Boasson Hagens valg, selv om han får en solid årslønn i Team Sky.

- Det har aldri vært noen budrunde slik Bob Stapleton har hevdet i media. Det er greit å bli skuffet, men å gå ut slik blir bare useriøst, sier Hungerholdt.

Og til neste år håper Boasson Hagen å sykle Tour de France.

- Jeg satser på å få kjøre de klassikerne jeg vil neste år og forhåpentligvis Tour de France hvis formen er bra,

Team Sky kunne også presentere Thomas Lövkvist, Simon Gerrans, Juan Antonio Flecha, Kjell Carlström, John Lee Augustyn, Greg Henderson og Morris Possoni som nye ryttere.