Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Norsk trio endelig klar for Sky

Etter uker med venting er Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug offisielt Team Sky-ryttere.

At Edvald Boasson Hagen skal sykle for Team Sky neste sesong er ingen hemmelighet.

Sykkeltalentet har vært ønsket av de fleste lagene på protouren etter å ha imponert stort i sine to første år som proff.

- Han var på toppen av listen da vi begynte å skrive den. Det var mange andre også, men han er en ung og enormt talentfull syklist. Han har alt som skal til for å bli en mester, sier sportsdirektør i Team Sky Dave Brailsford.

- Toppen av kransekaken
Sky-ledelsen har store forventninger til Boasson Hagen.

- Han kan bli enormt god. Det er det som er spennende. Edvald er toppen av kransekaken i forhold til den type syklist vi trenger.

Etter det TV 2 Sporten erfarer får han en årslønn på mellom åtte og ni millioner kroner.

Som TV 2 Sporten meldte i forrige uke, slår Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug følge med Boasson Hagen til Team Sky.

Arvesen har syklet for Bjarne Riis i CSC og Saxo Bank siden 2004 og var ønsket med videre.

Her er de første 16 på Team Sky: Steve Cummings, Russell Downing, Chris Froome, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Geraint Thomas, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Thomas Lövkvist, Simon Gerrans Juan Antonio Flecha, Kjell Carlström, John Lee Augustyn, Greg Henderson, Morris Possoni.

Roadkaptein i Saxo Bank
Under Riis' ledelse har han vunnet etappeseier i både Tour de France og Giro d'Italia, og flere en dags ritt.

Han har vært «roadkaptein» og styrt Saxo Bank på landeveien i blant annet Tour de France.

Likevel måtte han i år vente svært lenge før han fikk klarsignal om at han var på Tour-laget. Riis fikk kritikk for at han droppet danskenes nye yndling Matti Brechsel og er under press for å ha flere dansker med i det prestisjefylte etapperittet.

Arvesen har tidligere sagt at han vil sykle minst to sesonger til og at på tampen av karrieren betyr pengene en del for ham. Saxo Bank kunne ikke matche tilbudet fra Team Sky, samtidig som sjansene er større for å få delta i Tour de France i det nystartede laget.

Får med treningskamerat
Nordhaug var lagkamerat med Boasson Hagen i Team Joker Bianchi, og Boasson Hagen ytret ønske overfor Team Sky at han ville ha Nordhaug med seg.

De to er gode treningskamerater. Men Nordhaug har også egne resultater å vise til.

Han vant NM i 2006 og kjørte både OL og VM i 2008. I år har han vunnet etapper i både Tour de Normandie og Tour of Ireland.