SPÅR BEDRE VÆR: Situasjonen er mørkegrå for Manchester City og Mark Hughes, men manageren tror på bedre tider   med ham selv ved roret.  (Foto: GLYN KIRK/AFP)
SPÅR BEDRE VÆR: Situasjonen er mørkegrå for Manchester City og Mark Hughes, men manageren tror på bedre tider med ham selv ved roret. (Foto: GLYN KIRK/AFP)

City risikerer også kjøpsnekt

Den franske klubben Rennes bekrefter at de har rapportert Manchester City inn til Fifa.

Rennes har rapportert Manchester City til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i forbindelse med overgangen til den franske unggutten Jeremy Helan.

City-manager Mark Hughes kapret underskriften til den unge forsvarsspilleren tidligere i år.

Rapportert til Fifa
Rennes hevder imidlertid at Helan hadde opsjon på profesjonell kontrakt med dem.

Spilleren, som har gått gradene ved det anerkjente Clairefontaine-akademiet, var også ønsket av Manchester United i 2008 – men Ligue 1-klubben ba engelskmennene holde seg langt unna, melder Sky Sports News.

Med Manchester United ute av bildet, tok City kontakt og sikret seg spilleren. Rennes mener de kan bevise at Helan hadde signert en pre-kontrakt med dem, som ville knytte spilleren til klubben så snart han fikk alderbestemte landskamper.

Risikerer kjøpsnekt
Om Fifa finner Manchester City skyldig i å ha sikret seg spilleren på ulovlig vis, risikerer den styrtrike Premier League-klubben samme straff Chelsea fikk i forbindelse med overgangen til Gael Kakuta: Chelsea fikk kjøpsnekt frem til januar 2011.

Rennes’ tekniske direktør Pierre Dreossi forventer at City blir straffet.

- Manchester City må ta konsekvensene på grunn av sin holdning i forhold til Helan-overgangen. Den er til og med mer ulovlig enn Kakutas overgang til Chelsea, sier Dreossi til The Independent.

Og fortsetter:

- Dette har vi rapportert til Fifa. For oss var det merkelig at vi ikke hadde samtaler med City, og etter Fifas reaksjon mot Chelsea, så håper vi at Manchester City får en tilsvarende straff, sier han.

MARK HUGHES  (Foto: STR/REUTERS)
MARK HUGHES (Foto: STR/REUTERS)

City-spillere på ditt lag? Her er Premier League-manager

- Var under kontrakt med Rennes
Han mener Helan var under kontrakt med Rennes.

- Kakuta signerte for Chelsea etter å ha blitt tilbudt en mulighet for kontrakt. For Helan var det definitivt en kontrakt, fordi han hadde spilt for sitt landslag, sier Rennes-direktøren.

Pierre Dreossi minner om at Manchester United trakk seg så snart de hørte at spilleren var under kontrakt.

- Manchester United sa at det ikke var mulig å forhandle med oss, men for City er dette nå en farlig situasjon, selv om Fifa kanskje ikke kommer med dommen før om noen år, sier han.