erna solberg carl i hagen (Foto: TV 2)
erna solberg carl i hagen (Foto: TV 2)

Carl I. Hagen: – Erna har holdt oss for narr

Den tidligere formannen i Frp går hardt ut mot Høyres Erna Solberg og mener hun svekker det borgerlige flertallet.

– Hun har opptrådt nå, slik at alle har oppfattet henne dithen, at det er Venstre og KrF - altså den gamle Bondevik-regjeringen som skal reetableres, sier Carl I. Hagen til TV 2.

Reaksjonen kommer etter Erna Solbergs utspill om at en borgerlig regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF er mest levedyktig.

– Jeg trodde Erna Solberg og Høyre ville ha like stor tyngde begge veier, og på en måte føler vi oss lurt, at hun har holdt oss litt for narr - og kanskje holdt sine egne velgere som ligger mellom Høyre og Frp også litt for narr, fortsetter han.

Svekker borgerlig alternativ

– Det bidrar sterkt til at den muligheten er svekket dramatisk. Hun har endret det som har vært Høyres opplegg, å holde døren åpen for både Frp og for Venstre og KrF. Nå viser det seg at det eneste hun har lyst på, er et samarbeid med KrF og Venstre, sier Hagen til VG.

Han mener Solberg på denne måten bidrar til å ødelegge mulighetene for et borgerlig flertall ved årets valg.

Tatt for gitt

Han mener både Syse-regjeringen på 90-tallet og Bondevik-regjeringen i 2001 tok Frps støtte for gitt, og tror partiets velgere er lei av å bli sett på som en dørmatte for Bondevik-partiene.

– Det skal ikke skje igjen, sier Hagen, og ber folk om å stole på Siv Jensens garanti om at partiet ikke vil inngå budsjettforlik med en regjering de selv ikke sitter i, sier Hagen til VG.

Erna Solberg, som også havnet i en hard disputt med Siv Jensen mandag, svarer at hun synes det er uklokt av Frp å kjefte på det eneste partiet som har snakket pent om dem i valgkampen.